PolarXP, IFS Belgesi’ni alan ilk Türk lojistik şirketi

PolarXP, IFS Belgesi’ni alan ilk Türk lojistik şirketi

Türkiye’nin lider lojistik şirketlerinden Netlog Lojistik Grubu’nun soğuk gıda taşımacılığı alanında faaliyet gösteren şirketi PolarXP, ‘IFS Uluslararası Gıda Standardı Belgesi’ni aldı.

Türkiye’nin lider lojistik şirketlerinden Netlog Lojistik Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Polar Express (PolarXP) şirketi, IFS Uluslararası Gıda Standardı (International Food Standard) Belgesi’ni alan ilk Türk lojistik şirketi unvanını elde etti. Böylece PolarXP deposunda saklanan gıda ürünlerinin tazeliğini yitirmeden en sağlıklı şekilde, son kullanıcıya ulaştırıldığı da belgelenmiş oldu.


“IFS güvenin unsuru”
PolarXP Satış Grup Müdürü Bülent Erdem, IFS Belgesi’nin gıda piyasasında bir güven unsuru olduğunu vurgulayarak, PolarXP’nin IFS Belgesi’ni almasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin 81 ilindeki özmal araçları ve depolarında, soğuk, donuk ve serin ısı gruplarında, mal kabulden depolamaya ve soğuk zincir sevkiyatlarına kadar proseslerini garanti altına alan ilk ve tek lojistik firması olduk. Bu gurur ve sorumluluk bilinciyle, bundan sonra da, çalışmalarımızı aynı şekilde başarıyla sürdüreceğiz” dedi. Bağımsız denetim kuruluşu olan ISA CERT tarafından denetlenen Netlog Lojistik Grubu şirketlerinden POLAR XP, Türkiye’nin 81 iline 355 adet frigo özmal aracı ve onaylanmış tedarikçileriyle soğuk, donuk ve serin gıdaların taşımasını ve dağıtımını yapmaktadır. PolarXP parsiyel dağıtım ağı, adedi veya hacmi gözetmeksizin, donuk ve soğuk ürünlerin 81 ile tarifeli dağıtımı için Türkiye deki en büyük sistemdir. PolarXP ayrıca Türkiye de 16 ana şehirde bulunan depolarıyla soğuk ve donuk muhafaza edilmesi gereken gıda ürünlerine depolama hizmeti vermektedir. Hem gıda hem de gıda dışı tüm ürünler için geçerli olan IFS Gıda Standardı Belgesi, taşıma, depolama, yükleme, boşaltma, dağıtım gibi tüm aktiviteleri kapsıyor. Gıda güvenliğinin ve üreticilerin kalite düzeylerinin eşit kontrolüne yarayan bu standart, tarımsal üretimden gıdanın tüketiciye ulaşan son noktasına kadar uçtan uca tüm aşamaları denetliyor. www.tasimacilar.com 01.06.2012/16:51