''Polat Otomotiv müşteriyi memnun edene kadar çalışıyor''

''Polat Otomotiv müşteriyi memnun edene kadar çalışıyor''

Treyler servis ve yedek parça sağlayıcısı Polat Otomotiv nakliye sektörüne hız kazandırarak, servis noktasında yerinde hizmet vererek sektörün derin nefes almasını sağlıyor.

Polat Otomotiv Firma Sahibi Cemal Polat Saraç, 32 yaşında, 13 yıldır dorse yedek parça, servis ve satış işiyle uğraşıyor. 19 yaşında dorse yıkamacılığıyla işe başlayan Saraç, 7 seneden beri de kendi servisinde elemanlarıyla birlikte canla başla çalışıyor.

Sıfır sermaye ile işe başladığını söyleyen Polat Otomotiv Dorse Ekipmanlar Sanayi ve Pazarlama Firma Sahibi Cemal Polat Saraç, 2 sene önce İkitelli de başladığı Dorse işine Çatalca’da açtığı servis noktasıyla devam ediyor. “Müşterinin kafasında soru işareti bırakmıyoruz”

“Sevmediğiniz işte istediğiniz başarıyı elde edemezsiniz” diyen Saraç başarısının sırrını şu şekilde ifade ediyor:” İşimiz gerçekten çok zor. Yaptığım işi seviyorum. Çünkü uğraşıyorum. Ve bir iş bana geldiğinde o işe el atmadan duramam kendim çalışanlarımla beraber mücadele ederim. Sonuçta Polat otomotiv’in hizmette sınırı yok. İşimizde iyiyiz. Müşteri memnun olana kadar hizmetimiz devam ediyor. Bizden kaynaklanan hatalarda bedelsiz olarak tekrardan yenileriz. Müşterimizin kafasında “acaba”ya yer vermiyoruz. Gelen aracı sorununu çözmeden göndermiyoruz. Kısacası bizim için müşteri memnuniyeti her şeyden önemli.” Müşteriye hizmet etmeyi sevdiğini söyleyen Saraç, Polat Otomotiv’in kendi üretimi olan ürünleri yetiştirmek için çaba sarf ediyor. Saraç, “Müşterilerin treylerinde kullanacağı özel aparatları biz hazırlıyoruz. Araç bir yerdeyken onun aparatlarını yetiştirmek için peşinden koşturuyoruz. Takım elbiseyle aracın altına girip çalışırım. Ben burada patron değilim, çalışanlarımdan bir üst seviyede elemanım” diyerek çalışanlarına verdiği önemi de vurguladı. “Her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz”

Çatalca’da 4 dönüm arazi üzerine kurulu dorse servis noktasında şoförler için her türlü ihtiyaca cevap verdiklerini söyleyen Saraç “Burada tuvaletlerimiz, duş yerlerimiz, yatakhanemiz ve mutfağımız var. Şoförler dorselerini(treyler) tamir ettirirken araçta yatmak istemezlerse biz ona yatacak yer temin ediyoruz, temizlik ihtiyaçlarını burada görebiliyorlar. Misafirhanemizde onları konuk ediyoruz. Müşteri memnuniyeti için elimizden geldiğince çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Çatalca’yı ileriye dönük bir yatırım olarak düşündüğünü söyleyen Saraç “Çatalca’ya gelmemizdeki sebeplerden biri nakliye camiasının serbest bölgeye yakın olmasından dolayı gümrüğün buraya geleceğini düşünerek bizde buraya yatırım yaptık. Hadımköy’de olabilirdi ama burası daha elverişli oldu” dedi. Polat Otomotiv yenilikçiliğiyle ön planda
Bakım, Onarım, boyama ve kumlama dahil olmak üzere serviste her türlü hizmeti gördüklerini belirten Saraç, Polat otomotiv olarak yaptıkları yenilikleri de şu şekilde özetliyor: “Dorsede özel olarak yaptığımız bazı yenilikler de var. Mesela bir kısma kadar gelen kayar çatıyı amortisman sistemiyle ön duvara kadar yapıştırdık. Bu sayede gabari yüklemelerde müşterinin girmesini sağladık. Genelde tekstil taşımacılığında kullanılan Ştange(çubuk) ve tenteli tekstil aparatı imal ediyoruz. Ürettiğimiz aparatlar kendi imalatımızdır. Müşterinin isteği üzerine 13.60 dorseyi 12.60 veya tam tersini yapıyoruz. Yarı açık römorktur tenteliye çeviririz. 3 bağımsız çatı yapıyoruz. Sabit yapıyoruz. Kendi imalatımız olan yemek dolabını ve takım dolabını da 2 milim sacdan yapıyoruz. Normalde dolaplar 1,5 milimdir ve onlara kaynak yapamıyorsunuz. 3 milim yaptığımız dolaplarda var. Bu dolaplara raylı raf koyabiliyoruz. Biz burada bu bana yeter demedik. Müşterinin karşısına hep yeniliklerle çıktık. Bizim en büyük başarımız müşterimizin bize olan güveni. Aracını bırakan nakliyecinin işini bitirdikten sonra ödemesini alırız.” Tırsan, Fruehauf, Schmitz, Krone, Kögel ve Serin gibi markalarla çalışan Polat Otomotiv, müşterinin isteği üzerine bire bir orijinal parçalarıyla veya çıkma eşdeğer parçalarla servis hizmeti veriyor. Müşterinin isteği üzerine gerekirse dorseyi sıfırdan yaptıklarını söyledi. Oya KAYA / Abdullah KARLIDAĞ www.tasimacilar.com 15.03.2012 / 10:50