Porsche 918 Spyder Michelin Lastiklerini Tercih Etti

Porsche 918 Spyder Michelin Lastiklerini Tercih Etti

Porsche tarafından yalnızca 918 adet üretilecek olan yüksek performans aracı 918 Spyder, dünya lastik sektörü liderlerinden Michelin’in Pilot Sport Cup 2 lastikleri ile donatılacak.

Michelin, Porsche’un bu özel araç için beklediği niteliklerin karşılanması için oldukça özel bir çalışma programı izledi. 918 Spyder için özel olarak üretilen Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerinin geliştirilme sürecinde 5 ayrı pistte 150 saat süren testler gerçekleştirildi. Sadece Nürburgring pisti üzerinde 4000km yol kat edildi, 550 prototip, 200 özel seri lastik ve 400 adet seri öncesi Michelin lastik bu otomobil için test edildi. Uzman ekipler tarafından yapılan testler sonunda üretilen lastikler, özellikle pistteki kuru zemin performansı, yüksek enerji verimliliği ve ıslak zeminde sağladığı güvenlik ile Porsche’nin beklentilerini fazlasıyla karşıladı.

Michelin 2 ebatta lastik sunacak


Michelin tarafından özel olarak Porsche 918 Spyder için geliştirilen Pilot Sport Cup 2 lastikleri 918 araç için 3 bin 672 adet üretilirken; ön jantlar için 265/35-ZR20, arka jantlar için 325/30-ZR21 olmak üzere iki ebatta sunulacak.

Michelin Pilot Sport Cup 2, tüm testleri başarıyla geçti

Pist üzerinde çok yüksek hızlarda kullanılan otomobilin lastikleri denge, sportif sürüş performansı, yol tutuşu ve değişen şartlara uyum sağlayabilme açısından tutarlı bir performans dengesi sunması gerekiyor. Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri bu alanlarda sunduğu performansla farkını kanıtlıyor. Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiği, ıslak yollarda geliştirilmiş virajlardaki yanal ve motor torkundan kaynaklı boylamsal kızaklamanın yanı sıra denge ve yol tutuşu açısından da geliştirilmiş bir güvenlik mekanizması sunuyor. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.