Porsche, Michelin lastik ile rekor yaptı

Porsche, Michelin lastik ile rekor yaptı

Michelin, Almanya Nordschleife pistinde Porsche’yi rekora taşıdı.

Dünyanın en zorlu pisti olarak anılan Almanya Nordsheife’de, Porsche 919 Hybrid Evo ‘ya özel olarak geliştirilmiş Michelin lastikler ile, hiçbir mekanik ya da elektronik sınırlayıcı olmadan turu 5 dk 19.55 saniyede tamamlayarak, yeni bir rekora imza attı.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, yüksek performanslı spor otomobil üreticilerini hem performans hem de güvenlik açısından dönüm noktası olan lastikleriyle desteklemeye devam ediyor. Dünyanın en zorlu pisti olarak adlandırılan Almanya Nordschleife’de, Porsche Michelin lastikleriyle otuz beş yıldır elinde bulundurduğu rekora yenisini ekledi. Alman yarışçı Timo Bernhard, özel geliştirilmiş Michelin lastikler üzerinde, hiçbir mekanik ya da elektronik sınırlayıcı olmaksızın Porsche 919 Evo modeli ile, turu 5 dk. 19.55 saniyede tamamlayarak yeni bir rekora ulaştı. Böylece Porsche 35 yıl önce Stefan Bellof’un Porsche 956 modeli ile, 6 dk. 11.13 saniye ile gerçekleştirdiği rekoru, yeni bir seviyeye taşımış oldu.

‘Sıra dışı başarıdan dolayı gururluyuz’

Michelin Motor Sporları Direktörü Pascal Couasnon dünyanın en sembolik ve en zorlu pistlerinden birinde gerçekleştirilen ve Avrupa’da bu tür bir başarının ölçümü açısından tartışmasız referans olacak bu yeni rekor için Porsche’yi ve yarışçı Timo Bernhard’ı kutladığını ifade etti. Michelin’in hem performans hem de güvenlik açısından dönüm noktası olan bu lastikleri sağlayarak Porsche’nin sıra dışı başarısına katkıda bulunmuş olmasından gurur duyduğunu belirten Pascal Couasnon, Ortağımız Porsche bize Porsche 919 Saygı Turundan bahsettiğinde bu iddialı projenin bir parçası olabileceğimiz için heyecan duyduk.  Porsche ile daha önce yaptığımız işbirliği ile art arda üç FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Le Mans 24 Saat zaferi elde etmiştik. Bu işbirliğimiz ise, yarış lastiklerimizle ilgili yeni teknolojileri denemek için bize iyi bir fırsat yarattı. Porsche’ye yönelik bu geliştirme programında iki odak noktamız vardı. Biri lastiklerimizin performansını yüzde 15 artırmak, diğeri de Le Mans 24 Saat gibi dayanıklılık odaklı bir yarışta lastiklerimizin strese dayanıklılığını test etmekti.

Michelin teknoloji ve deneyimini pistlerden yollara taşıyor

Michelin, Porsche’nin resmi iş ortağı ve “Tam Ürün Yelpazesi Tedarikçisi” olarak; motor sporlarında edindiği tecrübeyi, sadece pist otomobilleri için değil, normal yol modelleri için ürettiği lastiklerde kullanmasını sağlıyor. Örneğin, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda kullanılan teknoloji, Michelin’in Porsche’nin çeşitli tek modellik serilerinde kullanılan otomobil lastiklerini geliştirmesini sağlıyor. Yarış pistinde denenen ve test edilen inovasyonlar, en son Porsche 911 Carrera, 718 Boxster ve 718 Cayman modelleri için onaylanan yeni MICHELIN Pilot Sport 4S lastiklerinin özellikle kanıtladığı gibi, Michelin yol lastiklerinin üretimine katkı sağlıyor

 

porshe-almanya-rekor.jpg

 

porsche-michelin-rekor.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.