Projeye Tam Destek!

Projeye Tam Destek!

Pilot uygulamaları tamamlanan Elektronik Halat Uygulaması; son aşamaya geldi. Gelişmeler Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ile makamında paylaşıldı. Projeye tam destek vereceğini dile getiren Sayın Yalçın, uygulamanın bir an önce devreye

Proje kapsamında, kaçak göçmen vakalarının ve beyan dışı eşya sorunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu uygulama sayesinde, aracın yükleme anından itibaren hareketleri düzenli olarak takibine imkân sağlanarak araca yapılan her müdahale kayıt altına alınacak ve sınır kapısında olağandışı beklemelerin önüne geçilebilecek.

    Uygulamanın devreye alınması durumunda elektronik halatlara sahip olan araçlara Sınır Kapıları’ndan geçiş önceliği sağlanabileceğini dile getiren Sayın Yalçın, bu ve benzeri uygulamaların uzun TIR kuyruklarının meydana gelmemesi açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

    Toplantıda, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de uygulanan Sınır Geçiş İşlemleri de masaya yatırılmış olup, Sayın Yalçın’ın El Paso sınır kapısı ziyaretinde gerçekleştirmiş olduğu tespitler toplantı katılımcıları ile paylaşılmıştı.

    UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Değirmenci, UND üyesi firmaların süreçleri hızlandırmak ve manipülasyonları önlemek amacı ile Bölge Müdürlüğü ile her türlü işbirliğini yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. İstendiği takdirde, şeffaf bir kontrol sistemi amacı ile tüm UND üyeleri, Gümrük Müdürlükleri’ne her türlü desteği ve bilgiyi vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

    Sayın Yalçın, UND’nin ülkemiz Dış ticaretine olan katkıları ve süreçleri hızlandırmak amacı ile göstermiş olduğu destek ve işbirliği için teşekkür ederek UND Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Cavit Değirmenci’yi plaket ile onurlandırdı.

untitled-1-008.jpg

   

Ayrıca, toplantıya UND’yi temsilen Avrupa Ülkeleri ve Batı Sınır Kapıları Uzmanı Kadir Çirkin, Kapıkule Sınır Kapısı Temsilcisi Deniz Çınar ve Eren Teknik yetkilileri katılım göstermiştir.

    UND, sınır geçişlerinin hızlandırılması, ilave maliyet ve bürokrasi yaratan süreçlerin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimleri yoğun şekilde devam ediyor. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.