PSA Grubu'nun yeni teknolojisi: Hybrid Air

PSA Grubu'nun yeni teknolojisi: Hybrid Air

PSA Grubu, Vélizy'deki AR-GE Merkezi ADN'de yarınların otomobil dünyasını biçimlendirecek değişime paralel beklenti ve ihtiyaçlara çözüm getirmek amacıyla geliştirdikleri yeni teknolojilerini tanıttı.

Vélizy'deki AR-GE Merkezi’nin çalışmaları sonucu ortaya çıkan ve benzin ve sıkıştırılmış havalı bir hibrid teknolojisi olan Hybrid Air’ın tanıtımında yer alan PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin, AR-GE Direktörü Guillaume Faury, Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Philippe Bouyoux ve Ademe Başkanı François Loos, yeni motor sistemi ile ilgili yaptıkları açıklamada Benzin ve sıkıştırılmış havayı birleştiren devrim niteliğindeki bu yenilikçi teknolojinin 100 kilometrede 2 litre tüketen otomobile ulaşma yolunda bir dönüm noktası oluşturduğu ifade etti.

Çevreye saygılı bir araç yaratma sınavına girmeye karar veren PSA Grubu, Hybrid Air adı verilen yeni bir teknoloji üretecek.

Benzin ve sıkıştırılmış havalı, daha önce benzeri görülmemiş bir hibrid teknolojisi geliştiren PSA Grubu içi bu çalışmanın, 2 litre / 100 km otomobil hedefine doğru kilit niteliğinde bir aşama teşkil ettiği belirtildi.

Yeni türde bir full hibrit motor olan Hybrid Air, benzin ile sıkıştırılmış havayı akü söz konusu olmaksızın bir araya getiriyor ve böylece elektrikli hibridasyona bir alternatif teşkil ediyor.

Hybrid Air teknolojisi, müşteri için birçok avantaj sağlıyor

Her bütçeye uygun olması planlanan bu yeni teknolojinin, Avrupa ve Avrupa dışındaki binek otomobilleri ve hafif ticari araçlar segmentlerinin tümünü büyük ölçüde kapsayan, cazip bir hybtid gamı sunma imkanı vereceği belirtildi.

Düşük tüketimli ve çevreye etkisi son derece azaltılmış motor ile şehir içi şartlarda kullanımda yüzde 45 kazanım sağladığı belirtildi.

Sera etkili gazların ve kirleticilerin dünya ölçeğinde azaltılması yönündeki gerekleri yerine getirmek ve müşterilere, hem fiyat hem de hizmetler bakımından geniş kitlelere hitap eder nitelikte, hybrid teknolojisine sahip araçlar sunmak adına bu tarz bir teknoloji ürettiklerini açıklayan PSA Grubu yetkilileri yeni hybrid Air’i hakkında verdikleri bilgide şunları söyledi: “Hybrid Air, 2 litre / 100 km otomobil hedefine doğru kilit niteliğinde bir aşama teşkil ediyor. Bu teknolojideki yenilikçi unsur, motorun her kişinin sürüşüne göre uyarlanabilmesi. Motor, özerk bir şekilde mevcut üç sürüş modundan birine ayarlanıyor: sıfır salım, içten yanmalı benzin veya karma. Bu teknoloji, 2016 yılından itibaren Grubun B segmenti araçlarında tüketicilere sunulacak.” 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.