RAN-NAK’ın güvenli taşımacılıkta ortağı Satko Teknoloji

RAN-NAK’ın güvenli taşımacılıkta ortağı Satko Teknoloji

ÇAAŞ Grup bünyesinde konteyner ve tehlikeli madde taşımacılığı yapan RAN-NAK 70 akaryakıt tankerinde SATKO Araç Takip Sistemi kullanmaya başladı.

Satko Teknoloji ile anlaşan Mersin merkezli RAN-NAK, Satko Araç Takip Sistemini kullanmaya başladı. Bu sistemler sayesinde RAN-NAK tüm petrol taşıma tankerlerinde aşırı hız, aşırı motor devri takibi yapabilecek, araç sürücülerinin belirlenmiş kurallar çerçevesinde araç kullanma sürelerini denetleyebilecek. Ayrıca Satko Araç Takip Sistemi sayesinde RAN-NAK akaryakıt tankerlerinin şehir içinde girmesi yasak olan bölgelere girişini de önleyerek güvenli taşımacılık gerçekleştirecek.


ÇAAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çalışkan; “Satko Teknolojinin sunduğu sistemlerle petrol taşıdığımız tankerlerimizi ve sürücülerimizi sürekli denetim altında tutmayı, sektörümüzle ilgili kurallara uymayı sağlayarak olası kazaları ya da tehlikeli durum yaratabilecek olayları önceden engelleyebilmeyi hedefliyoruz. Böylece tüketiciler açısından güvenli, güvenilir, çevre dostu bir hizmet sunmanın yanı sıra yüklü miktarda para cezalarından da kurtulmuş olacağız” diyerek işbirliğinin faydalarının altını çizdi. Satko Teknoloji Genel Müdürü Nedim Çelebiler ise tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan araçların özel bir statüye sahip olduğuna dikkat çelerek; “Akaryakıt taşımacılığında uluslararası akreditif kurallara uyulmadığında, akaryakıt şirketlerini çok yüksek cezalar bekliyor. Bu açıdan akaryakıt şirketlerinin araçlarının hız, motor devri, sürücü araç kullanma saati, araçların şehir içinde yasak bölgelere belirli saatlerde girişlerini çok sıkı bir şekilde denetlemeleri ve sürücülerinin bu konuda belirlenmiş kurallara kesinlikle uymalarını sağlamaları gerekiyor. Satko Teknoloji’nin sunduğu araç takip ve filo yönetim sistemleri RAN-NAK’ın güvenli taşımacılık yapmasına olanak tanıyor.” dedi. www.tasimacilar.com