Raylı Sistemler Uzmanlığı Sertifika Programı ilk mezunlarını verdi

Raylı Sistemler Uzmanlığı Sertifika Programı ilk mezunlarını verdi

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile (YTUSEM) ve İBB Ulaşım A.Ş arasında imzalanan protokol ile Mart 2012’de başlayan “Raylı Sistemler Uzmanlığı Sertifika Programı” ilk mezunlarını verdi.

Program, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından çeşitli ölçeklerde faaliyet gösteren yerel, bölgesel ve ulusal raylı sistem işletmelerinin ihtiyaç duydukları teknik bilgi, beceri ve eğitim donanımına sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla düzenlendi. Raylı Sistemler Uzmanlığı Sertifika Programı ile yönetimi, planlamayı, koordinasyon ve örgütlemeyi kavramış nitelikli yöneticiler ve meslek elemanlarını hem teknik konularda hem de kuruluşların işletmesiyle ilgili bilgi sahibi olarak yetiştirmek amaçlandı. Protokol kapsamında Bahar 2012 Döneminde Ulaşım A.Ş personeli 59 katılımcıya raylı sistem işletmecileri ile ortaklaşa belirlenmiş proje ödevleri verilmiş (Personel Planlama, İnşaat, Yatırım, Yapım, Bakım Planlama vb.) sektör için uygulanabilir projeler oluşturulmasına olanak sağlandı. Bahar 2012 dönemini başarıyla tamamlayan katılımcılar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Ulaşım A.Ş Esenler yerleşkesinde yapılan sertifika törenine YTÜ Rektörü Prof.Dr.İsmail Yüksek, Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Ömer Yıldız ve programda ders veren eğitmenler ile öğrenciler katıldı.


“Sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz”
Törende bir konuşma yapan Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Ömer Yıldız; Raylı sistemlerde çözüm üretmek, hizmet vermek için akıllı, nitelikli, çözüm odaklı ekiplere ihtiyaçları olduğunu ve bu ekibi yetiştirebilmek için YTÜ ile işbirliği yaptıklarını belirtti. Yıldız, Program sayesinde sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü iş gücünü yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.


“Trafik sorunu raylı sistemle çözülür”
YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de karayolu trafiğinin artık içinden çıkılmaz bir hal aldığını ve trafik çözümünün raylı sistemlerin artması ile olacağını belirterek, biz üniversite olarak bu gelişimin neresinde olacağımızı düşündük ve Ulaşım A.Ş ile Raylı Sistemler Uzmanlığı Sertifika Programı’nı düzenlemeye karar verdik dedi. YÜKSEK, YTÜ olarak Türkiye’nin ihtiyacı olan Mühendis, Yüksek Mühendis, Sertifikalı teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu programın da bu çalışmalardan biri olduğunu belirtti. Tören katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu. www.tasimacilar.com 13.07.2012/14:36