Renault Trucks Euro 6 Motorlu Ürün Gamı İle Dev Bir Çıkış Yaptı

Renault Trucks Euro 6 Motorlu Ürün Gamı İle Dev Bir Çıkış Yaptı

Renault Trucks, Yeni Euro 6 serisini Fransa’da gerçekleştirilen bir etkinlik ile tanıttı. Proje kapsamında 2 Milyar Avro'dan fazla yatırımda bulunan Volvo Group, yeni Renault Trucks araçlarını tarihindeki en zorlu testlere tabi tuttu.

Kalite testleri de dahil olmak üzere yedi yıllık bir geliştirme sürecinden sonra kamyonlarda verimlilik esas alındı. Güçlü motor desteği olarak Euro 6 motorlarla donatıldı. Nakliye sektöründe maliyetlerin kontrol altında tutulmasına olanak sağlayacak mükemmel, güvenilir ve yüksek performanslı yeni Renault Trucks araçlar tasarımları ve teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

Zorlu çalışma koşullarına dayanıklı radikal tasarımlar

Renault Trucks’ın yeni araçları verimlilik ön planda tutularak tasarlanmıştır. Tasarımcılar kamyonları nakliye şirketlerine hizmet eden, işlerini mümkün olduğunca verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir araç olarak görüp, tasarımı buna göre şekillendirdiler. Yeni araçlar bu anlayışı tamamen yansıtıyor. Yakıt tasarrufu hedefi daha en baştan itibaren kamyon tasarımının önemli bir unsuruydu ve dolayısıyla, aracın aerodinamik tasarımı mümkün olan en iyi hava akışı elde edilecek şekilde modellendi.


 

Yüksek performanslı, güçlü Euro 6 motorlar

Renault Trucks bu yeni Euro 6 motorların geliştirme sürecinde güvenilirliği ve performansıyla ünlü Euro 5 motor bloklarını kullandı. Araçlar geliştirilirken temel hedef Euro 6 normlarındaki yeni motor ile minimum yakıt tüketimi ve maksimum çevrecilik üzerine kuruldu.

Zorlu testler başarılıyla tamamlandı

Renault Trucks, 7 yıl süren geliştirme sürecinde dünya genelinden 50 müşterisini de test pilotu olarak kullanarak yeni seri için 300 test aracını -40° ile +60°C arasındaki 10 milyon kilometrelik gerçek yol şartlarında denedi ve araç parçalarını 5 milyon saat süren testlere tabi tuttu.

Tüm birimler "mutlak kalite" sloganı ile çalıştı

Yeni kabinlerin parçalarının üretimi için Lyon'daki tesislere çok büyük pres makineleri kuruldu. Blainville-sur-Orne bölgesindeki üretim tesislerinde, yeni gövde montaj hattı ve kabin döşeme hattı kuruldu. Bourg-en-Bresse bölgesindeki üretim tesislerinde de, yeni araçlar için kurulan geliştirme hattı 2010 yılında faaliyete geçti.

Ek olarak, geliştirme sürecinde benzersiz bir işbirliği yöntemi benimsendi. Tasarım ofisi, teknisyenler, mühendisler, üretim tesisleri, ürün ekipleri ve satış sonrası hizmetler birimleri araçların tasarım aşamasından itibaren sürece dâhil edildi. Üretim sistemi yeniden tanımlandı ve "mutlak kalite" sloganı benimsendi. Özellikle iş istasyonlarının ergonomik özellikleri açısından daha yüksek verimlilik ve güvenlik hedeflerine ulaşmak üzere yeni üretim süreçleri uygulamaya konuldu.

www.tasimacilar.com 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.