Renault Trucks Türkiye’den Mars Lojistik’e dev teslimat

Renault Trucks Türkiye’den Mars Lojistik’e dev teslimat

Kara, hava, deniz, fuar ve etkinlik lojistiği, demiryolu nakliyesi, gümrükleme, sigorta ve lojistik hizmetleri veren Mars Logistics, 100 adet Renault Trucks Premium 460.18T GV aldı.

Mars lojistik, özmal araçlarından oluşan filosuna 100 adet Renault Trucks Premıum 460.18T GV araç daha eklerken, Mars lojistik’in araç filosunun tamamının Renault Trucks marka araçlardan oluşuğu belirtildi. Çırağan Palace Kempinski’ gerçekleştirilen teslimat törenine, Mars Lojistik’ten Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu ve Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Bilgili ile firmanın üst düzey yöneticileri katıldı. Renault Trucks’ı temsilen ise Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Mete Büyükakıncı, Finans direktörü İpek Puntar ve üst düzey yöneticiler katıldı.


Mars Lojistik’in, UBAK verilerine göre Türkiye’nin en fazla uluslar arası nakliye seferi yapan firma olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, “Renault Trucks ile uzun yıllardır süregelen işbirliğimiz ve araçların sunduğu yakıt tasarrufundan dolayı 100 adetlik araç alımımızda yine Renault Trucks’ı tercih ettik” dedi.


Sahillioğlu ayrıca yeni araçların sağladığı yakıt tasarrufu ve ileri teknoloji ile müşterilerin memnuniyetini arttırmayı ve böylece uluslar arası düzeyde rekabetçi koşullara sahip olmayı planladıklarını ifade etti. İntermodal taşımacılığa yatırım yapılacak
Ağırlıklı olarak Avrupa bölgesine çalışan bir firma olduklarını belirten Mars Lojistik yetkilileri, önümüzdeki dönemlerde intermodal taşımacılığa yatırım yapacaklarını da ifade etti. Ayrıca, Avrupa’ya ihracatın yaklaşık olarak yüzde 30’lara varan oranlarda düştüğü şu günlerde Mars Lojistik firmasının cirosunun bu düşüşten etkilenmediği belirtilirken, cironun bu yıl geçen yıla oranla arttığının da altı çizildi.


Optifuel Eğitimi ve İnfomax sürüş takip sistemi ile yakıt tüketiminde kalıcı tasarruf Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Mete Büyükakıncı, günümüz koşullarında rekabetin artması, teknolojinin gelişmesi ve iş yapma biçimlerinin değişmesi sonucunda lojistik firmalarının maliyetlerini en ince detayına kadar hesapladığını belirterek, “Bir lojistik firmasının işletme giderlerinin yüzde 30’dan fazlası yakıt tüketiminden kaynaklanmaktadır. Renault Trucks olarak müşterilerimize düşük kullanım maliyetleri ve yakıt tasarrufu sağlamaktayız. Ayrıca, uzman eğitmenler tarafından verilen Optifuel Eğitimi ve İnfomax sürüş takip sistemi sayesinde araçların verimliliği ve yakıt tüketiminde kalıcı tasarruf elde edilmektedir” dedi. Pazar paylarını 2011 yılına nazaran bu yıl artırdıklarını belirten Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Mete Büyükakıncı, 2013 yılının bu yıldan daha fazla araç satışı getireceğini umut ediyoruz” şeklinde temennisini dile getirdi. Nurcan GÜNEŞ www.tasimacilar.com 02.10.2012 / 19:44