Renault Trucks ve Michelin, Antalya’nın en tasarruflu şoförünü belirledi

Renault Trucks ve Michelin, Antalya’nın en tasarruflu şoförünü belirledi

Renault Trucks ve Michelin’in Antalya bölgesi için birlikte düzenlediği ‘En Tasarruflu Şoför Hangi Filoda’ adlı yakıt ekonomisi yarışmasını Saydam Nakliyat’tan Ebubekir Sıddık Işık kazandı.

‘En Tasarruflu Şoför Hangi Filoda’ yarışmasının üçüncüsü, Antalya ve civar beldelerden 72 lojistik firmasının seçtiği şoförlerin katılımıyla gerçekleşti. 34 km’lik güzergahta Michelin X Energy SaverGreen lastiklerin kullanıldığı Renault Premium 460.19T Optidriver+ otomatik şanzımanlı çekici ve 22 ton yüklü treyler ile yarışan sürücüler birinci olmak için kıyasıya yarıştılar. Renault Trucks’ın sürüş takip sistemi Infomax sonuçlarındaki yakıt tüketim değerleri ile belirlenen sonuçlara göre Saydam Nakliyat’tan Ebubekir Sıddık Işık 35 dakika 27 saniye ve 23,7 litre yakıt tüketimi ile birinci olurken, Erkanlar Lojistik’ten Burhan Taş 35 dakika 4 saniye ve 27,3 litre yakıt tüketimi ile ikinci oldu. Opti Filo Ekonomik Sürüş Yarışı’ndan Özmutlu Nakliyat’tan Mustafa Özmutlu 35 dakika 18 saniye ve 28 litre yakıt tüketimi ile üçüncü oldu. Yakıt tasarrufu yarışmasının birincisi 6 adet, ikincisi 4 adet, üçüncüsü 2 adet Michelin lastik ile ödüllendirilirken dereceye giren tüm katılımcılara kupa ve plaket de takdim edildi.


Yarışmanın ardından gerçekleşen ödül törenine Renault Trucks Akdeniz Bölge Satış Sorumlusu Engin Demirel, Renault Trucks Türkiye Filo Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk, Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau, Michelin Lastikleri Orjinal Ekipman Satış Müdürü Ali Murat Yıldırım ve As-Sar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sarı katıldı. ‘Tasarruflu Şoför Hangi Filoda’ yarışmasında nasıl bir yol izlendiği hakkında bilgiler veren Renault Trucks Akdeniz Bölge Satış Sorumlusu Engin Demirel, “Renault Premium 460.19T çekici ve 22 ton yük ile 34 km’lik parkurda 10 gün boyunca her gün bir birinci belirledik ve final yarışında ilk üçe giren sürücülerimize daha önce de söylediğimiz gibi Michelin lastikleriyle ödüllendirdik. Ayrıca lojistik firmalarının ana gider kalemi olan akaryakıtta bu yarışma ile ciddi tasarruf sağladık” dedi.


“Yarışmacılar çok iyi mücadele ettiler”
Renault Trucks Türkiye Filo Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk 72 yarışmacının 10 gün boyunca 10 yarış ve 1 final yarışında çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek yarışmacıları tebrik etti. Küçükyumuk ayrıca, Yakıt tasarrufunda lider Renault Trucks’ın, uzman eğitmenler tarafından verilen Optifuel Eğitimi ile Infomax sürüş takip sisteminin araçların verimliliği ve yakıt tüketiminde kalıcı tasarruf sağlanmasına yardımcı olduğunu belirtti. “Michel’in hedefi maliyetleri düşürmek”
Michelin’in Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau da en iyi yakıt performansı gösteren Renault Trucks ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Michelin’in temel hedeflerinden birinin kullanıcılarının ana masraf kalemi olan yakıt masraflarını düşürecek lastikler üretmek olduğunu ve yeni ürünleri olan X Energy SaverGreen lastikleri ile 100 km’de 1,7 litre daha az yakıt tüketerek, tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi. www.tasimacilar.com 22.06.2012/18:10