Renault Truks yeni nesil Elektrikli kamyonları

Renault Truks yeni nesil Elektrikli kamyonları

Renault Trucks, 3.5 ile 26 ton arasındaki şehir içi kullanımında ideal, ikinci nesil elektrikli araçlarını sunuyor.

Renault Trucks D ve D Wide Z.E. modelleri, Renault Trucks’ın Blainville-sur-Orne’de bulunan tesisinde üretilerek 2019 yılında piyasaya sunulacak. Renault Master Z.E. ise 2018 yılında satışa başlayacak.

Elektromobilite alanında öncü olan Renault Trucks, şehir içi ulaşımın değişen gerekliliklerini karşılamak üzere ikinci nesil elektrikli kamyonlarını sunuyor. 3.5 ila 26 ton arasında değişen Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. ve Renault Trucks D Wide Z.E modellerini içeren Renault Trucks Z.E. serisi, yük taşımacılığından atık toplamaya kadar her türlü şehir içi hizmet uygulamalarını kapsıyor.

Renault Trucks,  on yıl boyunca elektrikli araçlar için hazırlık yapıyordu.

Renault Trucks’a göre şehir içi taşımacılık alanında hava kirliliği ve gürültü sorunlarının kesin çözümü, elektromobilite oluyor.  Bu nedenle Renault Trucks, elektrikli araçların kullanımı, batarya, şarj istasyonları ve özel bakım gereklilikleri ile ilgili önemli noktaları geliştirmek üzere on yıl boyunca müşteri ve iş ortaklarıyla birlikte saha testleri gerçekleştirdi.

Gerçek çalışma ortamında sürdürülen bu testler sayesinde  Renault Trucks, müşteri ve iş ortaklarının elektrikli teknolojiyi kendi müşterilerine de kabul ettirmelerine olanak sağladı. Renault Maximity sayesinde Renault Trucks’ın elektrikli kamyonlarıyla ilgili on yılı aşkın bir tecrübesi bulunuyor.

Renault Trucks Başkanı Bruno Bilin yaptığı açıklamada; “On yıl önce elektrikli kamyonların şehir içinde hava kirliliğinin azaltılması için kullanımına önderlik ettik. Bugün ise performansı kanıtlanmış elektrikli araç serimizi sunuyoruz ve servis ağımızdaki uzmanlar elektromobiliteye geçiş konusunda müşterilerimize yardım etmekte üzere hazır. On yıl önce öncüydük, şimdi ise uzmanız,” diye belirtti.

renault-trucks-elektrikli-kamyon-001.jpg

Şehir içi taşımacılıkta sıfır emisyon 

En son teknolojik gelişmeler, Renault Trucks’ın  Z.E. serisini oluşturmasını sağlayarak elektrikli araçları, nakliye şirketleri için ekonomik şekilde uygulanabilir bir alternatif haline getirdi.

Şehir içi bölgelerde katı yönetmelikler uygulanıyor olsa da Renault Trucks Z.E. serisi araçlar, bu yönetmeliklere tamamen uyumlu. Bu araçlar, gürültüsüz bir şekilde geç saatlerdeki teslimatların yapılmasını sağlayarak trafik sıkışıklığının engellenmesi ve CO2 yaymadıkları için hava kirliğinin önlenmesi ile hava ve gürültü kirliliği için mükemmel çözüm oluyor.

Renault Trucks Master Z.E. Eylül 2018 tarihinde satışa sunulacak

Eylül 2018 tarihinde piyasaya sunulacak, kısa mesafeli teslimatlar için ideal Renault Trucks Master Z.E., sıkı trafik kurallarına sahip şehir içi bölgelerine dahi erişim sağlıyor. Tamamen elektrikle çalışan bu aracın bataryası, altı saat içinde şarj ediliyor.

Renault Trucks D ve Renault Trucks D Wide Z.E.

Renault Trucks D.Z.E’nin özel olarak tasarlanmış yeni 16 tonluk versiyonu, şehir içi ve sıcaklık kontrollü teslimatlar için ideal. Renault Trucks D Wide Z.E. ise daha etkili atık toplama operasyonları için 26 tonluk versiyonu ile sunulacak.  Modellerin ikisi de 2019 yılının ikinci yarısında Renault Trucks’ın Blainville-sur-Orne, Fransa’da bulunan tesislerinde üretilecek.

Orta ağırlıktaki hizmetler için kullanılacak Renault Trucks Z.E. aracı, kullanım ve batarya yapılandırmasına bağlı olarak 300 km’ye kadar mesafe kat edebilecek. Hızlı alçak akım şarj özelliği sayesinde Renault Trucks D.Z.E ve Renault Trucks D Wide Z.E. lityum-iyon bataryaları bir ila iki saat gibi kısa süreler içinde 150 kW Combo CCS konektör aracılığıyla şarj edilebiliyor. Bu durumda üç fazlı 380V 32A’lık bir endüstriyel elektrik prizi kullanımı yeterli oluyor.

renault-trucks-teslimat2-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.