Renault Türkiye’den 2013’te rekor satış

Renault Türkiye’den 2013’te rekor satış

Renault, Satış ve Üretimde bu yıl da liderliğini sürdürürken, 2014 yılında lanse edilecek ticari araç Master ve Traffic’in müjdesini verdi.

Renault Grubu (Renault ve Dacia), 2013 yılında toplam pazarda 144 bin 700 adet ile tarihinin en yüksek satış adedini gerçekleştirdi ve bir rekora imza attı. Bu satış rakamı ile binek ve hafif ticari araç pazarından %17 pazar payı elde etti.

Renault, 15. kez binek otomobil lideri

Renault, 2013 yılında 15. kez binek otomobil pazarı liderliğini elde ederken; gerçekleştirdiği 96 bin 761 adet binek satış adedi ile satışlarını %33 oranında arttırdı. Bu satış performansı ile binek otomobil pazarında payını, 1,5 puan arttırarak %14,6 pay elde etti. Renault, pazar payını en çok arttıran marka oldu.

“Yeni Master ve Traffic ile daha da iddialı olacağız.”

2014’ün son çeyreğinde çıkacak olan ve Renault’u ticari araç klasmanında, daha da iddialı hale getireceğini dile getiren Aybar sözlerine şu şekilde devam etti: “ Renault Master ve Traffic modellerinde, pazar payımızı oldukça yüksek ve lansmanı yapılacak yeni Master ve Traffic modelleriyle pazarda payımızı artıracağız”

Türkiye, global pazarda başarılı sonuçlar elde etti.

Türkiye, 2013 yılında Renault Grubu’nun 5. büyük pazarı konumuna yükseldi. Euromed Bölgesi’nde, toplamda ülke sıralamasında 1. sırada yer alırken; Avrupa ülkeleri arasında, Fransa ve Almanya’nın ardından 3. sırada yer aldı.

“Her 10 Renault modelinden 7’si yerli”

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar : “Türkiye pazarında 15. kez binek otomobil lideri olan Renault markası yüksek yerlilik oranını koruyor. Markanın satışını gerçekleştirdiğimiz 10 modelden 7’si Oyak Renault Fabrikaları’nda üretiliyor. Türkiye pazarı genelinde satılan 10 modelden sadece 2 model yerli. Ancak Türkiye’de satılan 10 Renault’tan 7si yerli.” Dedi.

Sosyal sorumluluk projesi, “Sokakta İlk Adımlar”

Sokakta İlk Adımlar, 2012 Eğitim dönemi sonunda 41 ilde,1 milyon 200 bin öğrenciye ulaştığını ve ikinci 10 yılda hedef 5 milyon öğrenciye ulaşmak olduğunu dile getiren Aybar; .” Lise öğrencileri, “Sizin Fikriniz Sizin Projeniz” kapsamında, trafik güvenliği ve çevreci ulaşım konusunda; yaratıcılıklarını kullanarak projeler üretiyorlar.” Dedi.

“2014 yılında, satışlar düşecek.”

İbrahim Aybar: “Makroekonomik dengeler nedeniyle, her türlü vergi zammının; sektörde belli bir daralmaya meydan vereceği bilinen bir gerçek. Otomobilin tescili esnasında alınan ÖTV’nin daha da yükselmesinin 2014 otomotiv pazarında yeni bir daralmaya meydan vereceğini bilmemiz gerekiyor. 2013 yılının, otomotiv satışlarından yüzde 10 kadar eksik olacağını tahmin ettiğimiz 2014 pazarının; bu yeni vergi artışlarıyla, 700 bin seviyelerini bulmasını düşünmek bile iyimserlik olur.” dedi.

Oyak Renault, Türk Otomotiv Sanayisinin üretim ve ihracat lideri

Oyak Renault, 2013 yılında 331 bin 694 adet otomobil üretimi gerçekleştirerek hem üretim rekoru kırdı hem de Türk Otomotiv Sanayi binek otomobil üretiminde liderliğini sürdürürken; 2013 yılı, Türk Otomotiv Sanayi toplam üretiminin yaklaşık üçte birini, otomobil üretimin ise yarısından fazlasını Oyak Renault gerçekleştirdi.

“16 yıldır lider”

Sektörün ihracatının ağırlıklı olarak yapıldığı Avrupa pazarlarındaki daralmaya rağmen 2013 yılında Oyak Renault, 266 bin 508 adet otomobil ve 118 bini aşan motor ihracatıyla Türk Otomotiv Sanayisinde bir kez daha liderliği elde ederek Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasındaki konumunu sürdürdü. Türk Otomotiv Sanayisinin toplam ihracatının yaklaşık üçte birini, otomobil ihracatının ise yarısından fazlasını Oyak Renault gerçekleştirdi.

Dacia “en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası

Türkiye, Dacia’nın global satış adetlerinde dünya sıralamasında 4. sırada yer aldı. 2013 yılının en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası olan Dacia, Dokker modelinin lansmanı ile hafif ticari araç pazarındaki payını %0,6’dan %4’e yükseltti. Marka, 2013 yılında 36 bin 395 adet satış ile %26 büyüyerek binek + hafif ticari araç pazarında payını %4,3’e yükseltti. Duster, 376 bin 672 satış adedi ile Renault'un tüm dünyada en fazla satan modeli oldu.

“Diğer firmalara göre daha avantajlıyız.”

Türk Lirası karşısında değer kazanan Euro ve Doların, satışlarını etkileyeceğini ve buna bağlı olarak satış fiyatlarında artışın olabileceğini; ancak Türkiye’de ki Renault satışlarının büyük bir bölümünün yerli olduğunu bu yüzden bu konuda daha hassas olacaklarını belirten Aybar: “ Dövizin artışı araçlarımızın satış fiyatlarını artıracaktır; ancak yerli satışta, daha çok azar payına sahip olduğumuz için fiyatlar çok yükselmeyecektir; bu da bizi diğer firmalara göre daha avantajlı kılacaktır.” Dedi.

 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.