Renault, uluslararası satışları ile rekor kırdı

Renault, uluslararası satışları ile rekor kırdı

Renault, uluslararası satışları, Rusya ve Brezilya’daki başarı sayesinde pazardan daha yüksek oranda yüzde 14,3’lük bir ilerleme ile yeni bir rekora imza attı.

Dünya çapında ticarileştirilen 1,3 milyon araç ile Renault Grubunun satışları, son 3 aydaki gelişmeye rağmen 2011’in ilk yarısına göre yüzde 3,3 azaldı. Pazar payı 0,3 puan azalarak yüzde 3,3’e yerleşti. Renault Grubu'nun 2012 karnesi
Uluslararasında: Grup büyüme stratejisine 620 bin 306 araçlık rekor satış ile başarıyla devam ediyor. Grubun satışlarının % 47’si Avrupa dışında gerçekleştirildi.


Avrupa’da: Özellikle Fransa pazarında ve İngiltere’deki birim marjı koruma stratejisi nedeniyle ticari ürününün yeniden yapılandırılmasından kaynaklanan belirgin düşüş nedeniyle Grubun satışları, Avrupa’da yüzde 14,9 oranında azaldı. Fransa’da: Renault Grubunun satışları, 2011 ilk yarısında hurda indirimi nedeniyle artan satışlar ve öngörülenden daha zayıf bir pazar nedeniyle yüzde 15,2 daraldı. Renault markası, Twingo, Clio III ve Mégane ve Scénic 2012 ile A, B ve C sınıflarının lideri olmaya devam ediyor. Hafif ticari araçta Renault markası, tek başına pazarın yüzde 32,9’unu oluşturuyor ve en çok satış kaydeden Grup olarak konumlanıyor. Renault, Fluence ve Kangoo Z.E. sayesinde yüzde 31,4 pazar payıyla Avrupa’da elektrik motorlu araç pazarının lideri. Hafif ticari araç pazarında Grup, tüm bölgelerde pazar payını arttırdı. Renault Avrupa’da, 15 yıldır hafif ticari araç liderliğini sürdürüyor.


“Genel satışlar Avrupa’yı telafi etmedi”
Renault Ticari Genel Müdürü Jérôme Stoll, “Avrupa dışında, ilk yarıyılda Renault markası ile yeni bir satış rekoru kırıyoruz. Bu başarı şirketin uluslararasında büyüme stratejisini doğruluyor. Bu atak, marjlarımızın korunmasını öncelikli kıldığımız zor pazar koşullarının olduğu Avrupa’daki satışlarımızın azalmasını tamamen telafi etmedi” dedi. Jérôme Stoll, ”Renault Grubunun ikinci yarıyılda uluslararasında büyümesine devam etmesi için koşullar uygun. Bununla birlikte 2011 dünya satış hacminin aşılması büyük ölçüde, çok belirsiz olan Avrupa’nın ekonomik ve finansal ortamının gelişimine bağlı olacak” şeklinde açıkladı. www.tasimacilar.com 12.07.2012/12:46