Renault’dan Yakıt Tüketiminde bir Rekor

Renault’dan Yakıt Tüketiminde bir Rekor

Renault Symbol Eco-Challenge maratonunda 100 km’de sadece 2,9 l yakıt tüketti.

Dünyanın her yerinde ve bütün pazarlar için ekolojik ve ekonomik otomobiller üretmeyi amaçlayan Renault, bu doğrultuda, yeni Renault Symbol ile bir rekora daha imza attı. Noter ve İTÜ Otomotiv Laboratuarı yetkilileri ile birlikte düzenlenen “Renault Symbol Eco-Challenge maratonunda”, Yeni Renault Symbol 1.5 dCi 75bg 100 km’de sadece 2,9 litre (103g CO2/km) tüketim değeri sergiledi; bu rakam bir depo yakıtla toplam 2000 km’lik bir menzile tekabül ediyor. Yeni Symbol, 1339 km’lik parkuru sadece 39 litre yakıt ile tamamladı. Bu sonuçlar noter gözetimi altında gerçekleştirildi ve İTÜ Otomotiv Laboratuarı tarafından onaylandı.


Yeni Renault Symbol için 100 km’de 2,9 litre

Ekonomik sürüş sayesinde, Yeni Renault Symbol 1.5 dCi 75bg Renault Symbol Eco-Challenge maratonunda 1339 km’yi sadece 2,9/100 km’lik bir tüketimle kat etmeyi başardı. Bu performansın karma kullanımda onaylanan (3,9l/100 km) tüketim rakamından yüzde 25,6 daha düşük olduğu belirtildi. Start çizgisinde sıralanan iki Yeni Renault Symbol’ünde hiçbir değişiklik görmemiş – modifiye edilmemiş- seri üretim araçlar olduğu ifade edilirken, maraton sonunda, Yeni Renault Symbol’ün deposunda 11 litre motorin kaldığı, bunun da aracın daha 661 km kat edebileceği, yani toplam 2000 km menzile sahip olduğu anlamına geldiği belirtildi. Rekor, İTÜ Makine Fakültesi Otomotiv Laboratuarı ve noter tarafından da onaylandı.

Renault Symbol Eco-Challenge maratonunda

Depoları ful doldurulmuş ve noter tarafından mühürlenmiş olarak İstanbul’dan yola çıkan Yeni Renault Symbol 1,5 dCi 75hp araçların, 1339 km’lik bir mesafeyi mümkün olan en az yakıt tüketerek ve ekonomik sürüş kurallarını uygulayarak kat etme hedefinde olduğu ifade edildi.


Renault Symbol Eco-Challenge maratonunun trafiğe açık yolda gerçekleştirildiği ifade edilirken, araçların hedef kitle müşterisi için normal bir parkuru temsil eden çeşitli tip yollarda seyrettikleri belirtildi.

2 gün süren yolculuk etabının Istanbul – Bodrum – Istanbul güzergahında geçekleştirildiği belirtilirken, İstanbul’dan yola çıkan araçların Bursa ve İzmir üzerinden Bodrum’a kadar gittikleri ve ertesi gün İstanbul’a geri döndükleri belirtildi.

“Pilotlar yolculuk sırasında her şeyden önce diğer sürücülerin davranışlarını kestirmeye, hıza ve karşılaşılan durumlara bağlı olarak aracın motor devirlerini optimize etmeye dayanan bir sürüş tarzı olan ekonomik sürüş kurallarını uyguladılar” ifadelerine yer verilen açıklamada, bu tekniğin büyük bir yakıt tasarrufu sağladığı da belirtildi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.