Romanya UBAK Belgesi İbraz Edemeyen Taşımacıya Ceza Yağdırıyor

Romanya UBAK Belgesi İbraz Edemeyen Taşımacıya Ceza Yağdırıyor

UND, Romenlerin yaptıkları belge denetimlerinde Türk taşımalarını 3. Ülke taşıması olarak nitelendirdiğini ve UBAK Belgesi’ni ibraz edemeyen taşımacılara cezai işlem uyguladığını belirtti.

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND)’den yapılan açıklamaya göre; Romenler yetkililer, Türk nakliyecilerinin Romanya'ya yaptıkları ikili ve Romanya üzerinden gerçekleştirilen Transit taşımalarda denetimleri sıklaştırdılar. Romen Ulaştırma birimlerince gerçekleştirilen taşımaya ait belge kontrollerinde fatura üzerinde başka bir ülkeye ait gönderici ya da nihai varış ülkesi haricinde başka bir ülkeye ait alıcının bulunması nedeniyle Türk taşımaları üçüncü ülke taşıması olarak nitelendirildi.

Romenler cezai işlem uyguluyor

Buna göre Romen Ulaştırma birimleri Türk taşımacılarından UBAK belgesi talep edilmekte ve belge ibrazının yapılamadığı durumlarda cezai işlem uygulanmaktadır.

UND, Türk taşımacılarını uyardı
Söz konusu cezai işlemlerle karşılaşmamak için taşımaya ilişkin evrakların kontrol edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda UND Türk nakliyecilerini uyardı. Ayrıca söz konusu uygulamaya ilişkin dernek olarak girişimlerinin AB komisyonu ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde devam ettiği bilgisini paylaştı.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum