Romanya'dan Hopa'ya, limandan İran'a taşımacılık

Romanya'dan Hopa'ya, limandan İran'a taşımacılık

Hopa Limanı'na Bulgaristan ve Romanya üzerinden 2 farklı şirkete ait gemi ile gelen 6.270 ton paletli genel kargo yükü İran’a transit gönderilecek.

HOPAPORT 2014 yılının son ayında yaptığı 2 başarılı operasyona imza attı. Hopa Limanı'na tarihinde ilk defa şeker pancarı küspesi getirilmesini sağlayan HOPAPORT, bu defa da uzun yıllardır limanda elleçlenmeyen paletli genel kargo yükünü Hopa Liman üzerinden İran’a transit taşımacılığına adını yazdırdı.

Özel bir Türk firmasının Romanya’da bulunan fabrikasında üretilen 2.696 ton paletli genel kargo yükü Togo Bandıralı M/V Anda isimli gemi ile Hopa Limanı'na getirilerek burada kapalı ambarda depolandı.

Aynı tarihlerde bu defa da yine özel bir Türk firmasının Bulgaristan’da bulunan fabrikasında üretilen 1.430 adet 3.574 ton paletli genel kargo M/V Progress İsimli gemi ile Burgaz Limanı'ndan Hopa Limanı'na getirildi. Bu yükte Hopa Limanı'nda bulunan başka bir kapalı ambarda depolanarak transit işlemlerine başladı.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer her iki değişik ürününde Hopa Limanı'nda elleçlenen yükler arasına girmesini sağlamada, HOPAPORT yönetiminin koordineli çalışmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Genel Müdür Özer “İran Transit taşımacılığı denildiği zaman Hopa Limanı'nın her zaman özel bir yeri olmuştur. Körfez krizi öncesi Hopa Limanı üzerinden ciddi anlamda İran’a transit yük taşınmıştır. Biz İran’da yaşanan gelişmeleri de değerlendirerek grup şirketimizi İran ofisini hep açık tuttuk. Bugün İran’a transit taşımacılıkta önemli bir dönüm noktasındayız. Limanımıza 2 farklı gemi ile gelen 6.270 ton paletli genel kargo yükünü limanda belli bir süre depoladıktan sonra karayolu ve demiryolu taşımacık modları kullanılarak kombine taşımacılık yöntemi ile İran'a gönderilecektir.

HOPAPORT,  gerek Profesyonel yönetim anlayışı ve tecrübeli elemanları ve gerekse 600 ton’a kadar ağırlıklı her türlü yükü elleçlemeye uygun makine parkı ile bundan önce Türkmenistan ve Kazakistan’a gönderilen yükler gibi bundan sonra İran’a gönderilecek her türlü yükü elleçlemeye ve açık ve kapalı depolama alanları ile depolamaya hazır fiziki yapısı ile Ulusal ve Uluslararası firmalara hizmet vermeye hazır bir limandır.

Biz işimizi severek ve zor olanı başarma üzerine odaklanan bir bakış açısı ile yapıyoruz ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Hayati Akbaş
www.tasimacilar.com

 

genel-mudur-ozer-(2).jpg

 

 

hopa-port-(1).jpg

 

 

hopa-port-(2).jpg

 

 

hopa-port-(3).jpg

 

 

hopa-port-(4).jpg

 

 

hopa-port-(5).jpg

 

 

hoparport-g.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.