Rusya İkili Geçiş Belgeleri tükeniyor

Rusya İkili Geçiş Belgeleri tükeniyor

Türkiye ve Rusya arasında kullanılacak 2 bin adet normal ikili ve 250 adet frigorifik ikili geçiş belgesi tükeniyor. GEBOS sistemine göre, 188 adet Rusya ikili geçiş belgesi ve 39 adet Rusya frigorifik ikili geçiş belgesi kaldı.

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği UND 11-12 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye-Rusya KUKK toplantısının ardından Türkiye ve Rusya arasındaki karayolu eşya taşımacılığında yeni bir sisteme geçildiğini hatırlatarak 01 Ocak-31 Mart arasında kullanılacak belge sayısının azaldığını duyurdu.

2013 yılında iki ülke taşımacılarınca kullanılmak üzere 1.000 adedi frigorifik taşıtlar için olmak üzere 9 bin adet ikili geçiş belgesi kullanılacağı belirtilen açıklamada söz konusu belgelerin üçer aylık dönemlerde kullanıma açılacağı belirtildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, GEBOS sistemine göre 28 Şubat 2013 tarihi itibariyle dağıtım ofislerinde, iki ülke makamları arasında 01 Ocak 2013-31 Mart 2013 tarihinde açılması karşılıklı kabul edilen 2 bin adet normal ikili ve 250 adet frigorifik ikili geçiş belgesi sayısı azaldı.

188 adet Rusya ikili geçiş belgesi ve 39 adet Rusya frigorifik ikili geçiş belgesinin kaldığı bildirilen açıklamada üyelerin operasyonlarını gerekli şekilde planlamaları gerektiğin altı çizildi.

Ayrıca açıklamada belgesiz kalınacak dönemde Rusya geçerli UBAK belgeleri kullanımı ve sistemin yürütülebilmesini teminen Ağustos ayında gerçekleşecek Türkiye-Rusya KUKK toplantısı öncesi Türk tarafının müzakere gücünü arttırmak için mümkün olduğunca Rus araç yüklemesi yapılması gerekliliğinin de üzerinde duruldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.