Rusya Taşımalarında Yaşanan Son Gelişmeler

Rusya Taşımalarında Yaşanan Son Gelişmeler

Geçtiğimiz günlerde Suriye Sınırı’nda yaşanan sıcak gelişmeler sonrasında Rusya’ya Türk ihracat ürünü taşıyan TIR’lar, sınırlarda bekletilmeye başlandı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında, Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener sınırlardaki son durumu ve konu hakkındaki düşüncelerini Tasimacilar.com’a aktardı.

   Şener yaptığı açıklama da;  ‘’ Şuanda yaşanan siyasi meseleden dolayı Türk araçları sorun yaşıyor. Rusya’ya geçişlerde kullanılan Ukrayna’da bulunan iki sınır kapısı ve Gürcistan’da bulunan sınır kapısında Türk araçları ve Türk İhracat Ürünü taşıyan diğer ülke araçları sınır içerisini alınmıyor, geri çevriliyorlar. Bu durum önce araçların tam tespiti yapılacak ve tek tek aranacak olarak açıklandı ama şuana kadar tam tespiti yapılan araç yok.

   Biz ticaret yapan insanlar olarak, siyasi kararların ticarete yansımamasını diliyoruz.

 

‘’Bu Tip Engellemeler Rusya ve Türkiye’nin Uluslararası Alanda Rekabet Gücünü Zayıflatır’’

   Örneğin; geçtiğimiz yıl Mısır Cumhurbaşkanı siyasi bir kararla Türk araçların sınırlarından geçmesine izin vermemişti. Ortadoğu için böyle bir şey makuldür ancak biz, 2012 yılında Dünya Ticaret Örgütü(DTÖ)’ne üye olmuş bir Rusya’dan böyle bir karar alınmasını beklemiyoruz.

   Rusya’da sınırlardan çevrilen araçlardaki ürünleri kullanmayı bekleyen fabrikalar ve tüketiciler var. Aynı şekilde gidecek olan söz konusu TIR’lar ve araçlar Rusya’nın ihracatını da alıp Türkiye’ye getirecekler. Bu tip engellemeler Rusya ve Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücünü zayıflatır. Her iki ülkeye de zarar verir. Biz durumun bir an önce eski haline dönmesini istiyoruz.’’ dedi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.