S.S. Ballıdağ Daday Kooperatifi Vali Bektaş'tan Yardım Bekliyor

S.S. Ballıdağ Daday Kooperatifi Vali Bektaş'tan Yardım Bekliyor

S.S. Ballıdağ Daday Kooperatifi Başkanlığı, minibüslerinin Kastamonu merkeze inmelerini önlemek amacıyla Emniyet güçlerinin cezai işlem uygulanmasını düzenledikleri basın açıklaması ile protesto ettiler.

S.S. Ballıdağ Daday Kooperatifi Başkanı Murat Sevin sabah seferlerinde Daday ilçesinden Kastamonu Merkez, Devlet Hastanesi ve okullara aynı zamanda Kastamonu Çengeller mevkiinden hastane ve Ankara yolu üzerinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi'ne kadar vatandaşları ve öğrencileri taşımakta olduklarını belirtti. Fakat son dönemde bu durumun Çengeller mevkiinden ileri geçmelerinin yasak olduğunu belirten emniyet güçlerince gerçekleştirilen cezai işlemler nedeniyle değiştiğini ifade etti. Yaşanan gelişmeler neticesinde son işlemin kendisine uygulandığını ve ehliyetine 2 ay süre ile el konulduğunu açıkladı.

‘Haksız kesilen cezalar nedeniyle şoför esnafının canı yakılıyor’

Sevin sözlerine şöyle devam etti; ‘Kastamonu'ya getirmekte olduğum öğrenciler mağdur olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bizler hastaneye giden vatandaşları ve öğrencilerimizden ek bir ücret almaksızın bu hizmeti vermekteyiz’ dedi. Sevin, ‘Buna rağmen emniyet güçlerinin Çengeller'den yukarı geçmeyi yasaklayarak, öğrenci ve velilerine zaman kaybı ve maddi külfetlerin yüklenmeye çalışıldığını ifade etti. Yaşanan olaylardan sadece kendilerinin değil, tüm ilçe minibüslerinin ve vatandaşların da etkilendiğini sözlerine ekledi. Çok yönlü yaşanan bu mağduriyete bir çözüm üretilmeyip, şoför esnafının haksız olarak uygulanan cezai işlemler nedeniyle canının yakıldığını dile getirdi.

‘Alakasız maddelerle ehliyet puanlarımız doluyor’

Sevin yaptığı açıklamada ‘cezai işleme gerekçe olarak sunulan maddelerin içeriğine baktığımızda alakasız maddelerle ehliyet puanlarının dolmasına ve maddi olarak zarar etmesine yol açılmaktadır. Hasta nenelerimizi, dedemizi ve en önemlisi geleceğimiz olan öğrencilerimizi köylerinden ve ilçe merkezinden muayene olmaları ve okumaları için gelen insanları gidecekleri yere kadar bırakmayı ücretsiz olarak görev addetmemize rağmen bunun bir suç gibi algılanması hem biz sürücülerde hem de yolcularımız da psikolojik olarak gerginliğe ve huzursuzluğa yol açmaktadır’ dedi. Bu anlamda yaşanan mağduriyete dikkat çeken Sevin; kendileri ile birlikte ilçelerden Kastamonu merkeze yolcu taşımacılığı yapan tüm firmaların uygulanan cezai işlemlerden kaynaklı mağdur olduklarını belirterek, özellikle yaşadıkları bu haksızlardan kaynaklı sorunlarını paylaşabilecekleri yetkili bir kurum bulamamalarına tepki gösterdi.

‘Birilerini mutlu etmek için uygulama yapılmamalı’

Tüm dünyada ve hukuk devleti olan Türkiye’de kanunların insanların rahat ve huzur içinde yaşaması için düzenlendiğini hatırlatan Sevin; ‘Bazı mercilerdeki insanları veya işlerdeki kişileri mutlu etmek amacıyla uygulama yapılmamalıdır’ diyerek, konunun başka ayrıntılarına dikkat çekti.

‘Şoför esnafı Kastamonu valisinden destek ve çözüm bekliyor’

Bu uygulamaların ilçeden gelen vatandaşları ve minibüsçü esnafını zora soktuğunu belirten Sevin,’ Artık bıçak kemiğe dayanmış ve minibüsçülerimizin ekmeklerine mani olunması yoluna kadar gelinmiştir. Bu cezalara gücümüz ne kadar yetecektir? Artık dermanımız kalmadı. Ayrıca vatandaşa neden böyle bir uygulamanın yapıldığını anlatılmamaktadır. Bu olaylara sayın valimiz başta olmak üzere sorunun çözülmesi ve kış mevsiminde çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli iznin verilmesini, gereken hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz’

‘Sevin, açıklamasının sonunda ilçe halkından özür diledi’

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Sevin; ‘İlçe minibüslerinin de Kastamonu merkezde bir yerinin olması gerekir. Şehirlerarası otogardan hareket etmenin ilçe minibüsleri ve ilçe halkı için bir çözüm olmadığını belirtmek isterim. Çözüm tüm ilçe minibüslerine il merkezinde yeni bir durak olması gerektiğidir’ dedi. Sevin ayrıca konuşmasında gerekli izin verilinceye kadar Çengeller'den ileri gitmeyeceklerini belirterek, mağduriyetlerini kendilerine iletmelerine rağmen cezai uygulamalardan kaynaklı Çengeller'de indirmek zorunda kaldıkları yolcularından şoför esnafı ve kooperatif adına özür diledi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum