Sabancı Üniversitesine elektrikli şarj ünitesi kuruldu

Sabancı Üniversitesine elektrikli şarj ünitesi kuruldu

Sabancı Üniversitesi, çevre duyarlılığı konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek,Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. işbirliğiyle Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyonuna sahip ilk üniversitesi oldu.

Türkiye’nin en yaygın şarj istasyonu ağını kurma hedefiyle 2008 yılında çalışmalarına başlayan Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. , Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden Sabancı Üniversitesi’ne elektrikli şarj istasyonu kurdu.

Türkiye’de gerek çevre duyarlılığı gerekse maliyetler bazında elektrikli taşıtların önemi her geçen gün artıyor. Bu bağlamdaki en önemli çalışmalardan birini de elektrikli şarj istasyonu kurulumu oluşturuyor. Sabancı Üniversitesi ile işbirliği yapan Eşarj, özel tip (ev tipi ) ve ticari tip şarj istasyonlarının satışı ve kurulumu, istasyon ağı kurulumu ve kendi ayrı ağını kurmak isteyen yatırımcılara şarj istasyonu ve şarj istasyonu ağ hizmetlerinin tedariki konularında tüm kurum ve sektörlere yönelik hizmet sunuyor.

Çevre konulu projelere bir yenisi daha eklendi

İşbirliğinden duydukları mutluluğu dile getiren Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, üniversitenin çevre konusundaki çalışmaları ile ilgili olarak, kuruluşundan bu yana çevre ve enerji konularına büyük bir titizlikle yaklaştığının altını çizdi. Berker, Sabancı Üniversitesi olarak yaptıkları çevre konulu projelerde yer alan atık suların kullanımı ve Karbon Saydamlık Projesi’ne birde elektrikli şarj istasyonlarının kurulumunun da eklenmesiyle Endonezya Üniversitesi tarafından üç yıldır hazırlanan ve dünyanın en çevreci üniversitelerinin sıralandığı “UI Green Metric Ranking”de iki yıldır yer aldıklarını hatırlattı.

Sabancı Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliği sebebiyle çok mutlu olduklarını ifade eden Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barut ise; “Üniversitelerimiz bugünün gençleri yarının iş insanları ve yöneticilerinin yuvası. Çevreci yaklaşımın bu genç kitle nezdinde artmasına ne kadar destek olabilirsek o kadar yaşanabilir bir dünyaya sahip olacağız. Sahip olduğu ileri görüşlü vizyon ve çevreci anlayışıyla Sabancı Üniversitesi bu alanda bir ilke imza atmış bulunuyor. Biz de bu ilkin yeni açılımlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.