Sadece 2 anarşist miyiz? - 2

Sadece 2 anarşist miyiz? - 2

“3. Karayolu trafik güvenliği sempozyumu ve sergisi ve sonuç bildirgesinin düşündürdüklerinden devam ediyoruz.

“Sonuç Bildirgesi”nin en önemli tespiti: Başbakanlarımız, 15 yılda 27 kere görev ihmali yapmışlar. En esaslı söylemleri de Sayın Erdoğan yapmışlar ve icraat talimatları yanı sıra, tekrar toplanılacağı vaadinde bulunmuşlar; izleyelim, görelim, inşallah sevinelim.

Başlık neden böyle? 16-18 Mayıs 2012 arasında yukarıdaki adla yapılan toplantıya ben ve TOFED Genel Başkanımız Mehmet Erdoğan, bildirilerimizle katılmıştık. TOFED; fuar/sergi alanında standını kurmuştu ve ziyaret eden Ulaştırma ve İçişleri Bakanlarımızla sohbetimiz de olmuştu. Sunulmuş 155 bildiri arasında; yol kusurlarından ve çözüm önerilerinden bahseden sadece Sayın Mehmet Erdoğan ve ben idik de ondan.

Sonuç bildirgesi’ ne, kaldığımız yerden devam ediyoruz; hep yol kullanıcıların hedefliğine dikkat:

3. Özet: Anılan güvenlik alanında ilgili kurum/kuruluşların koordineli çalışmaları gereğinden, Trafik Hizmetleri Başkanlığınca hazırlanarak Karayolu Trafik Güvenliği Kararlarınca uygun görülen önerileri; değerlendirip karara bağlayan, yaşama geçirilmesi için kurumlar arasında koordinasyonu belirleyen Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, kurulduğu 1997 yılından beri sadece iki kez toplanmıştır. (Buraya dikkat: 15 yılda, 30 toplantı yerine, sadece 3 toplantı)

Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun ön plana çıktığı ve ulusal bir strateji belirlemenin önem kazandığı günümüzde Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’nun bu ay içerisinde yeniden toplanacak olması önemli bir gelişmedir. Kurul, Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtildiği üzere rutin olarak toplanmaya devam etmelidir.

Ahmet TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.