SAF HOLLAND yeni ürünleriyle IAA fuarındaydı

SAF HOLLAND yeni ürünleriyle IAA fuarındaydı

SAF-HOLLAND’ın birçok ürününün yer aldığı 64’üncü IAA Fuarında yeni ürünü SAF INTRADISC plus INTEGRAL’ı da ilk kez görücüye çıkardı.

Treyler, Kamyon, Çekici, Otobüs gibi birçok ürünün yan sanayisini gerçekleştiren SAF-HOLLAND’ın ürünleri yarı römork ve treylerlere yönelik dingil ve süspansiyon sistemlerinden tutunda, çekicilere yönelik beşinci teker, havalı süspansiyon, bağlantı ürünleri ile otobüs, kamyon ve TIR’lara yönelik çok sayıda parça ve bileşenden oluşuyor. SAF HOLLAND’ın “dümenlenebilir dingilleri”
SAF İNTRA serisini genişleten SAF-HOLLAND IAA’da yeni tipteki seçeneklerini ve dümenlenebilir dingillerini pazara sunuyor. Özellikle proje taşımacılığında(ağır nakliyat) alçak yatak dorselerde kullanılan “Dümenlenebilir Dingil” beşinci tekerden aldıkları yönlendirmeleri hava veya hidrolik basıncıyla dorse dingillerindeki rotlarla tekerlekleri yönlendirmektedir. SAF HOLLAND Treyler Sistemleri Ticari Birimi Satış ve Pazarlama Müdürü Klaus-Jürgen Stegmann “Hedeflediğimiz optimizasyon sayesinde, en başarılı dingil serimize ait uygulama yelpazesini genişletmeyi ve müşterilerimize sunduğumuz faydaları artırmayı başarabildik” diyerek “İsteğe Uyarlanmış Tasarım” anlamına gelen CD kısaltmasını taşıyan ve zorlu arazilerdeki çalışmalar için tasarlanmış yeni INTRA tipi seçenekleri de sunduklarını belirtiyor. Stegmann, fuardaki yeni ürünlerle alakalı olarak şunları söyledi : “Bu yeni modeller, süspansiyon kolu ile aks kovanı, takviyeli tekerlek rulmanları ve amortisörler arasında optimize edilmiş bir bağlantıya sahiptir. Bu modellerin ayırt edici görsel özelliği ise, kendi logoları olan CD “Custom Design” ibaresini taşımasıdır. IAA’da CD aks tipi kampana frenler ve disk frenler bir arada sergilenecektir.” diyerek diğer ürünü hakkında da şunları söyledi: “ IAA’da ilk kez sergilenecek olan bir başka ürün ise, optimum ağırlıktaki dingil mafsalı ve dingil füzesi sayesinde 35 kg daha hafif olan, yeni kendinden dümenli dingil SAF INTRADISC plus INTEGRAL’dir. 9 tonluk havalı süspansiyon ünitesi 20 dereceye dek çıkan bir direksiyon açısına olanak sağlamaktadır ve bu nedenle de dar ve dolambaçlı yollar için özellikle uygundur. Bu kendinden dümenli dingil, 22.5"lik veya 19.5"lik INTEGRAL disk frenle birlikte kullanılabilir.”


Fuardaki diğer ürünler ise;
RECOSS
SAF-HOLLAND Fuar alanında yer alan uzaktan kumandalı emniyet sistemi adıyla piyasaya sunduğu RECOSS Elektronik Sensör Sistemi ile bağlantıyı daha emniyetli ve daha konforlu bir hale getiriyor. Uzaktan Kumandalı Emniyet sisteminin kısa adı olan RECOSS; Üç adet sensörle çalışıyor ve bu sensörler beşinci teker’in işlevini sürekli takip ediyor. Sensör aynı zamanda yarı römorkun taban plakası ile beşinci tekeri arasında bağlantısını sağlayan ve dövme çelikten bir parçadan yapılan bağlantı pimi (kingpimin) doğru pozisyonda olup olmadığını izleyerek, kilidi kavrayıp kavramadığını kontrol eder. Herhangi bir sapma durumunda sistem sürücü kabininde hem görsel hem de sesli olarak izlenilebilir. Sistem sürücü üzerindeki yükü hafiflettiği gibi bağlantıdan doğan hatalara ve çekici arızalarına karşı da koruma sağlıyor.


SAF TITAN
Son teknoloji ürünü SAF TITAN PRO’dan sonra SAF-HOLLAND şimdi de yeni hafif modeli TITAN’ı ve ayrıca ilk kez, kendinden inme tipi park ayağı olan SAF DROP LEG ürününü pazara sunuyor. Yeni SAF TITAN treyler ayağında da, bağlantı sırasında meydana gelebilecek ilave itme kuvvetlerini veya yükleme-boşaltma esnasında oluşabilecek yanal kuvvetleri telafi etmek üzere tamamen serbest yataklanmış bir aks somunu bulunuyor. Vites değişimini yağ seviyesinden veya kış koşullarında harici hava sıcaklıklarından bağımsız olarak, basit ve rahat bir hale getiren harici senkronize dişli kutusu da, diğer bir akıllı konsept olduğunu kanıtlamış durumdadır. Hafif fakat özellikle esnemez arka plakası sayesinde bu yeni treyler ayağının takılması son derece kolaydır. Söz konusu olan nakliye görevine bağlı olarak, farklı tipte ayaklar da kullanılabiliyor. www.tasimacilar.com 03.10.2012 / 19:45