Saffet Ulusoy toprağa verildi

Saffet Ulusoy toprağa verildi

Ulusoy Holding kurucularından, UND’nin yıllarca başkanlığını yapmış Saffet Ulusoy’un cenazesi, Levent Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Rahatsızlıklarının artması üzerine kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde vefat eden, Ulusoy Holding kurucularından ve UND’nin yıllar boyu başkanlığı yapan Saffet Ulusoy, Levent Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Yeni Ulus Mezarlığı’nda defnedildi. Yoğun katılımdan ötürü izdiham yaşanan cenazeye; Haluk Ulusoy, Süreyya Ulusoy, Yılmaz Ulusoy, Başaran Ulusoy, Ali Can Ulusoy, Cem Ulusoy, Ali Osman Ulusoy olmak üzere Ulusoy ailesi fertleri; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller, milletvekilleri, işadamları, spor ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı.
Saffet Ulusoy hakkında
Saffet Ulusoy, 1930 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1939-1943 yıllar arasında Of İlkokulu'nda tamamladı. 1944-1945 yılında babası Mehmet Bahattin Ulusoy'un yanında çalışma hayatına başladı.
1946 yılında otobüs işletmeciliğine geçen Saffet Ulusoy böylece taşımacılık sektörüne adım atmış oldu. Yoğun iş yaşamının yanı sıra 1961 yılında Trabzon Şoförler Cemiyeti 2. Başkanlığı, 1972 yılında Trabzon Belediyesi Reis Vekilliği, 1981-2001 yılları arasında, aralıksız 20 yıl Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığını yapan Saffet Ulusoy, 1993 yılından beri son teknolojiye sahip 11 adet gemisi bulunan UND Ro- Ro İşletmeleri Başkanlığı'nı da sürdürerek ve bu alanda çalışan rakip 150 kadar taşımacıyı bir araya getirerek bir ilki başarmıştı. www.tasimacilar.com 24.02.2012 / 20:32