Sakarya Yollarında Isuzu Keyfi

Sakarya Yollarında Isuzu Keyfi

Kazımpaşalılar Klimalı, Modern Novo Citi araçlarla seyahat edecek. Isuzu, 2013 yılının ilk ayına Adapazarı’nda Kazımpaşa Halk Otobüsleri Kooperatifine teslimatını gerçekleştirdiği 25 adet Novo Citi otobüs ile merhaba dedi.

Kazımpaşa Halk Otobüsleri Kooperatifi 46 araçlık filosunu Engellilere uygun, modern ve klimalı araçlarla yenileme kararı aldı. ilk etapta 25 Isuzu Novo Citi aracı filosuna ekleyen Kooperatif ilerleyen dönemde araçlarının tamamını yenileyecek.

Adapazarı’nda gerçekleştirilen teslimat törenine, Sakarya büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu, Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Cevat Demir, Anadolu Isuzu Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım başkanı İsmail Yolcu, Kazımpaşa Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Yılmaz, Başkan Vekili Necaattin Demir, Kooperatif Üyeleri ve Kazımpaşalılar katıldı.


“Toplu Taşıma araçlarına teşvik arttırılmalı”

Teslimat töreninde konuşan Sakarya büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu, ulaşımda önemli adımlar attıklarını söyleyerek sistemin oluşumunda esnaf ve belediyenin birlikte hareket ettiğini belirtti.

Kazımpaşa’da başlayan uygulamanın Sakarya’nın her ilçesine örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu vurgulayan Toçoğlu, halkın daha iyi şartlarda, daha iyi araçlarla taşınması gerektiğini ifade ederek “Hem büyükşehir belediyesi olarak Hem de esnafımızla işbirliği yaparak bu alçak tabanlı engellilerimiz içinde sorun çıkarmayan son derece çevreci araçlarla size hizmet etmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonrada bu çalışmaları Sakarya’nın her tarafında yürütmek niyetindeyiz” dedi.

Kazımpaşa Kooperatifinin büyük bir sorumluluğun altına girmesinin vatandaşlar tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyleyen Zeki Toçoğlu, Kazımpaşa Kooperatifi üyeleri ellerini taşın altına soktular büyük bir cesaret ile bu işin içine girdiler. Bizlerde vatandaş olarak kartlarımızı alıp toplu taşım araçları ile seyahatlerimizi yapmaya alışmalıyız. Çünkü biz bu araçlarla yolculuk yaparsak bu arkadaşlarımız para kazanacaklar ve her zaman araçlarını yenileyerek size daha iyi şartlarda hizmet etmeye devam edecekler” diyerek nüfusu gittikçe artan şehirde toplu taşıma araçlarına vatandaşların teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.


“Küçük Otobüsler Türkiye’nin geleceği”

Küçük Otobüslerle yapılan toplu taşımanın Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol oynadığını yineleyen Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay’da konuşmasında” biz bu firma olarak küçük otobüste çok önemli iddiaların altına imza attık” dedi.

Tüm toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda fabrikada üretilen araçların tamamının sisteme uygun hale getirildiğini belirten Tamay, “Anadolu Isuzu olarak tüm araçlarımızı engelli ulaşımına uygun alçak tabanlı araçlar haline dönüştürdük ve Türkiye’de bir ilki başarmış olduk” dedi ve Adapazarı’nın projeye destek veren öncü ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Isuzu olarak Türkiye’deki regülasyonların uygulanmasını beklemediklerini ifade eden Tamay, Avrupa’da uygulanmaya başlayan bir regülasyonu Türkiye’de herkesten önce devreye aldıklarını belirterek “Türkiye’de herhangi bir regülasyon uygulamaya başlamadan önce bizim bütün araçlarımız zaten bu regülasyonlara uygun hale getiriliyor” ifadesini kullandı.


Novo Citi yakıtta cimri

Teslim edilen Novo Citi küçük otobüslerle ilgili de kısa bir bilgi veren Tamay sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda buradaki araçların tamamı engelli taşımasına uygun. Euro5 normlu araçlarla teçhizatı yapılış. Yani çevreye daha az partikül yayan yani çevreyi daha az kirleten araçlar. Aynı zamanda emniyet tedbirleri, fren sistemleri olarak yine dünya’daki en gelişmiş sistemlere sahip. Yakıtta da ekonomik özelliğe sahip olan araçlarımız yatırım maliyeti olarak da işletmecisine kazandırıyor.”

“Elimizi taşın altına koyduk”

Sakarya Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Cevat Demir de konuşmasında dünyadaki gelişime ayak uydurmak ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Kazımpaşa’da böyle bir girişime öncülük ettiklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Dünyadaki gelişime ayak uydurmak ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla bu girişimi başlatmış bulunuyoruz. Esnafımız bu girişim ile taşın altına elini koymuştur” dedi.


Program sonunda Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay tarafından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Cevat Demir, Kazımpaşa Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Yılmaz ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar birliği Başkan vekili Başkanı Muhittin Kanıç’a birer plaket takdim edildi. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.