Samsun Lojistik Merkezi, Öncelikli Projeler Kapsamına Alındı

Samsun Lojistik Merkezi, Öncelikli Projeler Kapsamına Alındı

Samsun’da Lojistik merkez oluşturulmasına yönelik geliştirilen proje, öncelikli projeler kapsamında yerini alındı.

Samsun’da kurulacak Lojistik merkez projesini değerlendiren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, katılım öncesi Mali yardım aracı IPA kapsamında Samsun'da lojistik merkez oluşturulması yönünde geliştirilen projenin öncelikli projeler kapsamında yer almasının Türkiye adına oldukça önemli bir gelişme olduğunu söyledi. “Samsun lojistik altyapı bakımından ayrıcalıklı”
Murzioğlu, Lojistik altyapı bakımından ayrıcalıklı 3 kentten birinin Samsun olduğuna dikkat çekerek, "Bu yönüyle Samsun, Karadeniz'in tek kentidir. Günümüz ekonomik ve ticari koşulları da göz önüne alındığında lojistik merkez olma yönünde oldukça yoğun çalışmalar yapan kentimizin Karadeniz Havzası'ndaki ülkelere yakınlığı ve ekonomik çerçeveden Türkiye'nin bu ülkelere olan ilgisi kentimizin bu özelliği daha güçlü kılmaktadır." dedi. İşletmelerin global rekabette fark yaratacağı en temel iş süreçlerinden bir tanesi olarak lojistiği gördüğünü dile getiren Murzioğlu “Samsun her yönüyle stratejik konumuyla, arazi uygunluğuyla ve rasyonel çalışma biçimiyle, Türkiye'nin Kuzey noktasında lojistik merkez olmaya en güçlü adayıdır” diyerek, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi gören Türkiye'nin de bu anlamda birçok otorite tarafından da lojistik üssü olarak görüldüğünü hatırlattı. “Lojistik Merkez Samsun’u kalkındırır”
Küreselleşen ekonomide Türkiye'nin bu avantajını değerlendirmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Murzioğlu, Samsun'a lojistik imkânlarının geliştirilmesi yönünde ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini vurgularken, bu yatırımların Samsun'un kalkınmasına büyük fayda sağlayacağını dile getirdi. Kentimizin bu avantajını görüp ve bu avantajını rasyonel bir yaklaşımla geliştirmek adına Lojistik Master Plan çalışmasına Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz yıl imza atmış olduk. Bundan sonra da kentimizin kalkınma ivmesine katkı sağlayacak her platformda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yer alacaktır." ifadelerini kullandı. www.tasimacilar.com 27.08.2012 Saat:12:57