Samsun’da raylı sistem 13 milyon yolcuyu taşıdı

Samsun’da raylı sistem 13 milyon yolcuyu taşıdı

Samsun'da 2010 yılında hizmete giren raylı sistem, 2011 yılında toplam 13 milyon yolcu taşıdı. Ayrıca 36 metrelik 16 trenle hizmet veren raylı sisteme 45 metre uzunluğunda trenler alınacak.

Samsunluların raylı sistemi güvenli ve çağdaş bir ulaşım aracı olarak kullandıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, raylı sistemin gereksiz olduğunu söyleyenlere taşınan yolcu kapasitesinin cevap verdiğini söyledi. “Raylı sistem için hem bürokrasideki, hem şehir içindeki muhalefeti aştık
Şara, "Biz 10 yıldan beri raylı sistemin şehre kurulması için gerekli olan her türlü çalışmayı yaptık ve halkımızla paylaştık. Samsun nüfus itibariyle bugün 560 binlerde, raylı sisteme başladığımızda nüfusu 300 binlerde olan bir şehirdi. Bunun sonucu olarak bir takım tartışmaların içinde bulduk kendimizi. Raylı sistemin Samsun'da fizibl olduğunu hep düşündük. Hem bürokraside hem de şehir içinde bir takım muhalefetlerle karşılaştık ve bunları aştık." dedi.
“Raylı sistemin gereksiz olduğuna inananlara en güzel cevap, yolcu sayısı”
Raylı sistemin 12 aylık süre içinde toplam 13 milyon yolcu taşıdığını belirten Kenan Şara, " 'Raylı sistem gereksizdir' diyenlere en güzel cevabı 1 yılı aşkındır çalışan raylı sistemin kendisi verdi. 2010’da raylı sistemi faaliyete geçirdik. İlk etapta 16 araç aldık. Şu anda araçlarımızın hepsi dolu olarak çalışıyor. Atakum bölgesi raylı sistem sayesinde gelişiyor. Şehir de yolcu sayısı olarak treni benimsediğini bize gösteriyor. Trenimiz günde yaklaşık 60 bin civarında yolcu taşımış " diye konuştu.
“45 metrelik trenler gelecek”
Sisteme yeni araçların ekleneceğini açıklayan Şara, şöyle devam etti: "Biz 16 araçla maksimum yolcu taşıyoruz, tren sayısını artırmak için girişimde bulunduk. Yeni gelen trenlerin boyu şimdiki trenler gibi 36 metre değil, 45 metre civarında olacak. Bu trenleri de aldığımızda, trenlerin 'kalabalık' olduğuna yönelik şikayetler de ortadan kalkacak. Ocak ayında üniversitenin tatile girmesine rağmen taşıdığımız yolcu sayısı 1 milyon 221 bin 104 kişi" www.tasimacilar.com 10.02.2012 / 12:26