Samulaş yoldu adedini bir yılda 4 milyon artırdı

Samulaş yoldu adedini bir yılda 4 milyon artırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hafif Raylı Sistem, Samsun Ulaşım A.Ş. 2012 yılında 17 milyon yolcu taşıyarak 2011 yılına göre yüzde 30,7 daha fazla yolcu taşımış oldu.

2012 yılına oranla yüzde 30,7 daha fazla yolcu taşıyan Samsun Ulaşım A.Ş. (Samulaş)’ın yolcu adedi bir yıl içinde 13 milyondan, 17 milyona çıktı.

“Samulaş, Yolcularıyla Büyük Bir Ailedir” sloganıyla çalıştıklarını belirten Samulaş Genel Müdürü Akın Üner, 2012 yılını iyi bir şekilde değerlendirdiklerini söyleyerek kumsal altyapılarını kuvvetlendirdiklerini belirtti.


Samulaş’ı Samsun’un bölünmez bir parçası haline getirerek markalaştırdıklarını söyleyen Üner, kaliteden ödün vermediklerini de sözlerine ekledi. Üner “2011 yılında 13 milyon yolcu taşıdık. 2012 yılında bu sayıyı 17 milyona çıkarttık. Yüzde 30,7 gibi önemli bir yolcu artışımız oldu. Diğer yandan gelirimiz de buna yansımış. 2011 yılı içerisinde 17 milyon TL civarında gelir elde ederken, 2012 yılında da 21,7 milyon liraya çıkarttık. Artışımız yüzde 27,6 olarak yansıdı. Bu artışımızın en önemli sebebi yolcularımızın artık kaliteyi seçmesi, rekabet ettiğimiz diğer unsurlardan ziyade bizi tercih etmeleridir. Aynı zamanda raylı sistemin devreye alınmasıyla birlikte raylı sistemin çevresindeki yoğun kentleşme ve bunun etkisiyle de yolcu sayısının artışı oluşmuştur” dedi.


2014 yılında daha uzun tramvaylar geliyor

Yolcu adedinin artmasıyla yeni tramvay ihtiyaçlarının doğduğunu da ifade eden Üner, 2014 yılında 5 adet yeni tramvay daha alacaklarını söyleyerek ““Tramvaylarımız zaman zaman aşırı yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıyı çözebilmek için 5 tane yeni tramvay alım işini bu yılın sonunda yaptık. Bir Çin firmasıyla anlaştık. 2014 yılının başlarında 5 tramvayın tamamı gelecek. Tramvaydaki 16 sayımız 21’e yükselecek” dedi.

Raylı sistemdeki sıkışıklığın yeni alınacak tramvaylarla birlikte ortadan kalkacağını hatırlatan Üner, Çin’den gelecek olan 5 tramvayın mevcut kullanılan tramvaylardan daha uzun olduğunu belirterek tramvaylaın geleceği tarihe kadar sıkışıklığa son vermek için ekspres otobüs hatlarının devreye alındığını söyledi. Üner “Bu ekspres yolcu otobüs hattına da yoğun ilgi var. Günlük ortalama 6-7 bin civarına yükseldi. Şu anda Samulaş olarak 16 tramvay ve 41 otobüs ile Samsun halkının hizmetindeyiz. Biz de bu hizmetimizi daha ilerilere taşıma heyecanımızı koruyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.