Şanlıurfa Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Birleşim Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Birleşim Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce çeşitli konularda meclise sunulan önergelere ilişkin cevaplar okundu ve bugün meclise sunulan toplu taşımada yaşanan sıkıntılar üzerinde 1 saate yakın görüşmeler yapıldı.

4 adet 12 mt’lik otobüs satın alınıyor

Osmanbey kampusü güzergâhında toplu taşımada yaşanan yoğunluğu bir nebzede olsa rahatlatmak amacıyla Belediye Meclisi’ne sunulan önerge doğrultusunda 4 adet 12 metrelik otobüs alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

Toplantıda açıklama yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, 2 aydan bu yana çalışma yürüttüklerini belirterek, son günlerde yaşanan olayları üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve öğrenci konseyi ile toplu taşıma konusunda daima görüşme halinde olduklarını kaydeden Fakıbaba, “Kent merkezinde gerek Osmanbey kampusü gerek Karaköprü gerekse de TOKİ hattında yoğunluklar gözlemliyoruz. Bu yoğunluğun azaltılması adına 50 adet otobüs alımını geçtiğimiz aylarda meclise sunmuştuk. Ancak bir karar çıkmayınca bizlerde konuyu tekrar meclis gündemine getirmek istiyoruz. Bugün kararı alınan 4 adet 12 metrelik otobüsümüz bir nebzede olsa Osmanbey kampusü güzergâhında toplu taşımada yaşanan yoğunluğu azaltacağına inanıyorum. Öğrenci kardeşlerimize buradan hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Toplu taşıma denetim komisyonu kuruldu

Ayrıca toplantıda, belediyenin bir önceki yıla ait gelir ve giderleri, iş ve işlemlerini denetlemek amacıyla oluşturulan Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Bir de toplu taşımada yürütülen çalışmaları denetlemek amacıyla ayrı bir komisyon oluşturuldu.

Gizli oylama, açık tasnif usulü seçim sonucunda AK Partili Meclis Üyeleri Mehmet Polat, Rezzan İbrahimpaşa ve Mehmet Polat ile bağımsız belediye meclis üyeleri M.Emin Dağ ve Ali Yılmaz 1 yıllığına denetim komisyonuna seçildiler.

Toplantının diğer gündem maddeleri ise bir sonraki birleşim toplantısına bırakıldı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.