Şanlıurfa Belediyesi Filosuna 25 Otobüs Daha Ekledi

Şanlıurfa Belediyesi Filosuna 25 Otobüs Daha Ekledi

Toplu taşımadaki araç filosunu genişleten Şanlıurfa Belediyesi, 25 yeni otobüs alım ihalesini gerçekleştirdi. İhale ile alınacak 25 otobüsle birlikte belediyenin toplu taşımadaki araç sayısı 104’e ulaşmış oluyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Şanlıurfa’nın ulaşım sorunu çözmek için kiraladığı toplu taşıma araçlarıyla birlikte toplu taşımadaki araç sayısının ise 250’ye yükselirken, belediyenin troleybüs çalışması da devam ediyor.

Troleybüs 2014 yılında hizmete girecek

Konuşmasında Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü hattını bir birine bağlayan troleybüs çalışmasını hatırlatan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ihalesi gerçekleşen 25 otobüs ile Şanlıurfa’da ulaşım sorununu çözeceklerini belirtti. 4 firmanın katıldığı 25 toplu taşıma otobüs ihalesini değerlendiren Fakıbaba şunları söyledi; “Urfa’nın en önemli probleminin başında ulaşım geliyor. Belediye olarak bu bağlamda 2 yıldır çok önemli çalışmalar yapıyoruz. 25 otobüsle birlikte araç filomuzun sayısı 104 olacak. Kiraladığımız araçlarla da sayımız 250 oluyor. Bu gerçekten de çok önemli bir sayıdır. Zaten biz sadece otobüs bağlamında toplu taşıma aracını düşünmüyoruz. Haliliye Eyübiye’yi ve Karaköprü’yü de birbirine bağlayan troleybüs çalışmamızda devam ediyor. İnşallah 2014 de bu da başlayacak. Amacımız hep vatandaşımızı daha güzel, daha mükemmel, daha rahat bir ortamda taşımaktır’ dedi.

‘Halkımıza daha konforlu bir ulaşım sağlayacağız’

İki sene önce araç sayısının 12 olduğunu hatırlatan Fakıbaba, ‘bu ihaleyle birlikte bizim araç sayımız 104’e ulaşmış oluyor. Kiraladığımız araçlarla da birlikte bu sayı toplamında 250 ulaşmış oluyor. Tabi bunun hepsini trafiğe katacak da değiliz. Bu araçları da eski otobüslerimizi yenilerle değiştireceğiz. Bunların belirli bir süreleri var, prosedürleri var. İnşallah bu araçları da filomuza kattığımızda daha konforlu bir ulaşımı Urfa halkına sağlamış olacağız ‘ dedi.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.