Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Şoförlere Eğitim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Şoförlere Eğitim

Yaklaşık olarak günlük 200 bin yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında çalışan şoförlere, uzmanlar tarafından empati ve davranış eğilimleri ile ilgili eğitim verildi.

Toplu taşımada Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yenilikçi çalışmalarının anlatıldığı ve şoförlere yolcular için verilen davranış seminerinde, yolcularla ilişkiler iyi beslenme, empati, diyalog ve iyi uyuma konuları hakkında uzmanlar tarafından eğitim verildi.

   Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin de katıldığı eğitimde şoförlerin sorunlarını dinlenerek çözüm konuları görüşüldü.

   Şoförlere, yolcuları anlayabilmek için empati kurulması gerektiğini dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, "Sorunların hoşgörü ile karşıladığımız zaman nasıl bir huzur ortamı çıkacağını göreceksiniz. Çok zor ve stresli bir işiniz var bunu biliyoruz. Yapmamız gereken işimizi sevmek ve sahiplenmektir. Eğer kendi işimize saygı duyarsak karşı taraftan da saygı geleceğinden şüphem yoktur. Gelen yolcular stresli ve kötü bir gün geçiriyor bu yüzden farklı davranabiliyorlar ama bizim önceliğimiz empati kurarak iyimser olmaktır" şeklinde konuştu.

   Konuşmalarının ardından şoförlerin sorularını tek tek cevaplayan Başkan Nihat Çiftçi, eğitime katılan şoförlere sertifikalarını takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.