Şanlıurfa toplu taşımasında engellilerin sorunları dile getirildi

Şanlıurfa toplu taşımasında engellilerin sorunları dile getirildi

Şanlıurfa Belediye Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda toplu taşımada görev alan şoförlere engellilerin sorunları anlatıldı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da yer aldığı toplantıya Bedensel, zihinsel, işitme, görme ve diğer engelli dernek başkanları ve temsilcilerinin katıldı.

Belediye Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda şoförlere seslenen Belediye Başkanı Fakıbaba, engellilere yardımcı olmalarını gerektiğinin altını çizerek, toplu taşımadaki değişimi anlattı.

Fiziki ve sosyal belediyeciliğin yanı sıra toplu taşımada nerelerden nerelere gelindiğini aktaran Fakıbaba, “Toplu taşımada çok üzüldüğüm olaylarla karşılaştım. Bu olumsuzlukların değiştirilmesi konusunda bana inanın dedim. Bizim bir tek amacımız var, o da Urfa halkının rahat bir ulaşım yapmasıydı. Sabahın altısından akşam saatlerine kadar sigortasız çalışıyordunuz. Güvenliğiniz olmadan 14 saat aralıksız çalışıyordunuz. Dinlenme şansınız bile yoktu. Dinlenmek istediğinizde yevmi yeden kesiliyordu. Peki kim kimi sömürüyordu. Ama şimdi ise büyük iyileştirmeler yapıldı. Yıllık izinlerinizden tutun, mazeret izinlerinize, sigortanız her türlü ihtiyaçlarınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Sizden tek istediğimiz halka kibar davranmanız” şeklinde konuştu.

Fakıbaba: engelliler bizden daha hayat dolu insanlar

Toplu taşımada belirtilen kurallara halkın ve toplu taşıma işinde çalışanların riayet etmesi gerektiğini ifade eden Fakıbaba, Toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan engellilere ayrı bir önem verilmesi gerektiğini belirterek “Bugün engelsiz olabiliriz ancak bir saniye sonra bize ne olacağını Allah bilir. Bu yüzden 100 kişilik yolcu içersinde bir engelli olsa ona ayrı bir önem vermeniz gerekir. Çünkü engelliler bizden daha hayat dolu insanlar. Otobüse benimle birlikte bir engelli biniyorsa beni bırakın giden engelli kardeşimize yardımcı olun” dedi. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.