Şanlıurfa’da toplu taşıma ihalesine itiraz

Şanlıurfa’da toplu taşıma ihalesine itiraz

Şanlıurfa’da Özel Halk Otobüsçüler, Ocak ayında belediyenin yaptığı ihalenin sonucuna itiraz ederek Kamu İhale Kurumu’na başvurduklarını açıkladı. Otobüsçüler, belediye yöneticilerini “Baba” filmini izlemeye davet etti.

Şanlıurfa’da Ocak ayında, ulaşımda hizmet alım yoluyla 234 personel, 55 adet 9 metrelik araç ve belediyeye ait 12 adet halk otobüsünün işletilmesi ihalesi yapılmıştı. İhaleyi 18 milyon TL ile Özdicle A.Ş. kazanmıştı. “Belsan’ın borç yükünü bu ihale ile üzerlerine aldılar”
Özel Halk Otobüsçüler, yaptığı açıklamada, Özdicle A.Ş.’den kiraladıkları 55 araçla toplu taşıma yapan Belsan’ın 2011 yılını 6 milyon TL zararla kapattığını ve belediyenin, var olan borcu bu ihale ile üzerine aldığını iddia ederek, ihalenin iptali için Kamu İhale Kurumu’na başvurduklarını açıkladı.
“İhalede bulunması gereken 2 toplu taşıma uzmanı yoktu”
Özel Halk Otobüsçüler, itiraz sebebi olarak ihalede bulunması gereken 2 toplu taşıma uzmanı olmadan ihalenin gerçekleştiğini, dolayısıyla eksik bir ihale olduğunu söyledi. Otobüsçüler ayrıca, Kamu İhale Kurumu’nun kararı sonucu ihale iptal edilmezse bu defa Şanlıurfa İdare Mahkemesi’ne ihalenin iptali için dava açacaklarını ifade ettiler.
“Baba filmini izlemeye davet ediyoruz”
Özel Halk Otobüsçüler ayrıca işin peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, belediyeye şeffaflık çağrısında bulundu. Belediyenin kişisel olarak kendilerine zarar verdiğini, yıldırma yöntemiyle işten çıkarmaların olduğu ifade ederek “Baba” filminde dahi bir kavga ahlakının olduğu vurguladılar ve belediye yöneticilerini bu filmi izlemeye davet ettiler. www.tasimacilar.com 08.02.2012 / 10:59