Saras mali durumu kötü olmasından dolayı gemiye alınmamış

Saras mali durumu kötü olmasından dolayı gemiye alınmamış

UN Ro Ro’ya yönelik Uluslararası çalışan bazı nakliye firmalarınca yapılan tekelci, haksız rekabet yaratıyor, firma seçiyor gibi iddialar, UN Ro Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu tarafından yalanlanarak iddialara açıklayıcı cevaplar getirildi.

Son olarak Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras tarafından “UN Ro Ro kendisini eleştiren firmaların araçlarını gemiye almıyor” iddiasının ardından UN Ro Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu şirketin ticari itibarını zedeleyecek iddialara karşılık yapıtığı açıklamada navlun fiyatlarının ve gemideki rezervasyon sistemi hakkında yapılan iddiaların gerçekleri yansıtmadığı dile getirdi.

Her şirketin farklı çalışma prensibiyle hareket ettiğinin ifade edildiği açıklamada, UN Ro Ro şirketinin de ‘önce gelen yeri kapar’ mantığı ile hareket ettiği de söylendi.

Saras’ın 8 adet çeki karşılıksız çıktı

UN Ro Ro’yu eleştiren Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras’ın gerçekleri yansıtmayan iddialarıyla UN Ro Ro firmasını zor durumda bıraktığını ifade eden UN Ro Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu , firmanın iddialarda bulunduğu tarihten itibaren toplam 131 adet aracının UN Ro Ro tarafından işletilen tüm hatlarda gemilerince taşındığını, fakat Saras firmasının UN Ro Ro ile yaptığı taşımalardan dolayı yüksek miktarda ticari borcu bulunduğu ifade etti.

Ödemelerde zorluk yaşayan Saras firmasının UN Ro Ro şirketinden birçok kez ‘vade ertelemesi’ talebinde bulunduğunu söyleyen Gümüşoğlu “Bu taleplerin karşılanmış olmasına rağmen, firmanın 8 adet çeki karşılıksız çıkıp bankalarca yazılmıştır. Bu sebeple, firmanın çekleri çalıştığımız bankalar tarafından teminat olarak dahi kabul edilmemektedir” diyerek mali durumu bozulan firmanın taşımalarında yüzde 40’lık bir azalma olduğu konusunda Aras’ın basına beyanatta bulunduğundan da bahsetti.

“Firmanın mali durumu bizi kaygılandırıyor”

O dönemde mali durumunun bozulmasına yönelik yaptığı beyanatında Aras’ın Suriye’deki karışıklıkları ve yabancı plakaları sorumlu tutuğunu söyleyen UN Ro Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu, şimdi ise Aras'ın UN Ro Ro’nun sorumlu olduğunu iddia ettiğini belirterek “Firmanın mali durum ve taşımalarındaki azalma diğer büyük alacaklıları gibi bizi de kaygılandırmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

Şirketin mali durumunun kötü olmasında UN Ro Ro’nun etkisinin bulunmadığını belirten UN Ro Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:“ Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras’ın şirketinin durumu ile ilgili müşterileri ve diğer büyük alacaklıları ile ilişkilerini nasıl yönettiği U.N Ro Ro’nun iştigal konusu değildir. Firmanın işlerinin artması ve içinde bulunduğu mali zorluklardan bir an önce çıkmasını en büyük alacaklarından biri olarak öncelikle Şirketimiz arzu etmektedir. Bu sebeple söz konusu basın açıklamalarında da iddia edildiği gibi Saras firması ile bir husumet içinde olunmadığını, tedbirli bir tacir gibi davranma yönetim ilkesi doğrultusunda, karşılıksız çıkan çekleri ile artan ticari riskinin yönetilmesi amacı ile firmaya kredi kartı, vadeli müşteri çeki, karşılıklı/bloke çek veya nakit karşılığında UN Ro Ro’nun hizmet vermeye devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.