Satılan 3 otobüsten biri Otokar imzalı

Satılan 3 otobüsten biri Otokar imzalı

Otokar, geçtiğimiz yılı da lider kapatarak, üst üste 6 yıl Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası oldu. Geçen yıl toplam 561 adet otobüs ihracatına imza atan şirket, iç pazardaki başarısına küçük otobüs ihracatında liderliği de ekledi.

Otokar, 2015 yılında da Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası oldu. 2015 yılında toplam 3 bin 400 adet ticari araç satışı gerçekleştiren şirket, otobüs sektöründeki liderliğine küçük otobüs alanındaki ihracat liderliğini de ekledi. Otokar, 2015 yılında toplam 561 otobüs ihracatı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında pazardaki ticari araç satışlarının rutin seviyede gittiğini ancak haziran ayından sonra satışların arttığını belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar tarafındaki en çok satışın, sonbahar aylarında gerçekleştiğini kaydetti. Akgül, "Otokar olarak sahip olduğumuz başarılara yenilerini eklediğimiz bir yılı geride bıraktık. 25 kişi ve üzeri yolcu taşıyan otobüs pazarında satılan her 3 araçtan 1’i Otokar markalı oldu. Otobüs pazarında en çok ürün satışının yapıldığı küçük ve orta boy otobüs segmentinde ise, Otokar’ın pazar payı yüzde 40’ların üzerinde oldu. Özellikle 7 metre segmentinde Otokar araçları öncelikli olarak tercih edildi; satılan her 5 küçük otobüsten 2’si Otokar oldu” dedi.

KÜÇÜK OTOBÜS İHRACATINDA LİDER

Otokar'ın Ar-Ge çalışmalarından aldığı güçle, yurt içi ve yurt dışında her ihtiyaca uygun otobüs üretip, bulunduğu pazarlarda geniş ürün gamıyla farkını ortaya koyduğunu söyleyen Basri Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşterilerimizin tüm beklentilerini karşılayabilecek ürünleri ve çözümleri geliştirmek için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Ar-Ge harcamalarımızın son 5 yılda cirodan aldığı pay yüzde 4. Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan ilk 5 kuruluşu arasında yer alan Otokar, yurt içi ve dışında toplam 246 patent ve endüstriyel tasarımın sahibi. Bu çalışmalar ışığında hem tasarım hem de üretim kabiliyetimizi daha da üst seviyeye çıkardık.”

İhtiyaca uygun değişiklikleri kısa sürede gerçekleştirebilmeleri sayesinde özellikle ihracat pazarlarında başarılı olduklarının altını çizen Akgül, “Türkiye'de elde ettiğimiz başarıyı, Avrupa'daki şirketimizin performansı sayesinde, 2015’i küçük otobüs ihracatında lider olarak kapattık. Malta’dan 176 adet ile bugüne kadar alınan en büyük sağdan direksiyonlu otobüs siparişini aldık. Doruk otobüslerimizin Malta’ya teslimatlarını gerçekleştirdik, Kent otobüslerinin üretimleri sürüyor. Toplamda 561 adet otobüs ihracatı gerçekleştirdiğimiz 2015 yılında, Avrupa’da en büyük pazarlarımızdan olan Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Almanya ve Slovenya’da satış adetlerimizi artırdık. Fransa’da en çok satılan Türk otobüs markası olduk” diye konuştu.

"TREYLERDE VE KAMYONDA DA İDDİALIYIZ"

Treyler üretiminde müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geniş bir ürün gamına ulaştıklarını da belirten Akgül, "2015’te yurtiçi nakliye araçlarına ağırlık verdik. Ayrıca, teknolojisi, uluslararası standart ve regülasyonlara uygunluğu ile pazarda öncü olan ADR’li tankerde ve frigorifik araçlarda iddiamızı sürdürdük. Tehlikeli madde taşımacılığı, bozulabilir gıda taşımacılığı ve yurtiçi nakliye sektörlerindeki hareketliliğin 2016’da da devam edeceği düşüncesindeyiz. Treyler pazarındaki yeni ürünlerimizi 2016 yılında tüketicilerimizin beğenisine sunmaya devam edeceğiz.”

Kamyon pazarında 2015’i, rekabetin yoğun geçtiği bir yıl olarak değerlendiren Akgül, “Tasarımı, dayanıklılığı, taşıma kapasitesi ve düşük bakım giderlerine sahip hafif kamyon Atlas ile pazardaki konumumuzu güçlendirmek için yapılanma çalışmalarımız devam etti. Özellikle Atlas’ın kamu hizmetindeki yaygın kullanımı devam etti. 2016’da da mevcudu koruyarak, satış ağımızı daha da güçlendirerek tanıtım faaliyetlerimizi artıracağız” dedi.

“2016 OTOKAR İÇİN YENİLİKLERİN YILI OLACAK"

Otokar ve sektörün 2016 yılındaki ortak ana gündemlerinden birinin zorunlu hale getirilen Euro 6 motorlu araçlar ve yeni regülasyonlar olacağını kaydeden Basri Akgül, "Avrupa pazarına uzun yıllardır ürün satışı yapan bir şirket olarak ürünlerimiz, 2016’da geçerli olacak yeni regülasyonlara hazır. Yeni regülasyonlar ve Euro 6 motorlu araçlarla birlikte artan araç fiyatlarının pazarda kısa süreli bir durgunluk yaratmasını bekliyoruz; ancak 2016 yılında da hedefimiz otobüs pazarında liderliğimizi korumak. Bu yıl Euro 6 motorlu ticari ürün ailemizi iç pazarda Busworld ve Comvex fuarlarında tanıtacağız” açıklamasını yaptı.

Başarıyla kapattıkları 2015 için, tüm müşterilerine, çalışanlarına, iş ortaklarına, bayi ve yetkili servislerine teşekkür eden Basri Akgül, otobüs alanında elde edilen başarılarını 2016'da da sürdürmek istediklerinin altına çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Otokar'ın başlıca vizyonu, topyekun mükemmellik felsefesi. Müşterilerimize her açıdan Otokar kalitesi ile kusursuz bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Geniş ürün gamımız, deneyimli çalışanlarımız, Ar-Ge kabiliyetimizle 2016 yılında da sektördeki başarılarımızı katlayarak artırmayı hedefliyoruz.”

 

1453283434_tarkan_burak___basri_akgul___murat_tokatli.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.