Scania IAA'da yeni ürün gamını sergiledi

Scania IAA'da yeni ürün gamını sergiledi

Karayolu taşımacılığı, düşük karbon ve sıfır egzoz emisyonu konularında temel bir dönüşümden geçerken, Scania IAA Fuarı’nda alternatif yakıtlara uygun çözümleri ile yer aldı.

Scania, çekici ve otobüslerden oluşan geniş ürün gamı ile birlikte sürdürülebilir taşımacılık adına geliştirdiği teknolojilerin önemli bir adımı olan plug-in hibrit dağıtım kamyonu ve biyoetanol yakıtlı 410 HP gücündeki 13 litrelik yeni motor alternatifini de ilk kez tanıttı.

“Hibrit teknolojisi ile yüzde 15 yakıt tasarrufu”

IAA Fuarı’nda ilk kez tanıtılan, düşük karbon ve sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda yola çıkardığı hibrit dağıtım aracı, şehir içi operasyonlarda elektrikli motoru ile yol alacak. Bataryalar, yük boşaltma işlemleri sırasında 20 dakikada şarj edilebilecek. Elektrik enerjisi sayesinde yüzde 15’e varan yakıt tasarrufu sağlayan hibrit dağıtım aracı, 0 emisyon ile 10 kilometre menzile sahip.  Şehir içi dağıtım operasyonları için sunulan hibrit teknolojisine sahip araçta, beş silindirli, dizel veya bioyakıta uygun DC09 motor bulunuyor. Elektrik motoru ise 130 kW (177 hp) güç ve 1.050 Nm tork üretiyor. Şarj edilebilir lityum bataryanın kapasitesi ise 7.4 kWh.

“Motor seçenekleri çoğalıyor”

Scania’nın tanıtımını gerçekleştirdiği bir yenilik ise 410 hp gücünde 13 litrelik biyoetanol motor. Yüksek tork-düşük devir felsefesiyle uyuşan yeni motor, dizel karşılığı ile aynı performansı sunuyor. Bölgesel dağıtım ve inşaat operasyonları için ideal bir seçenek olarak sunulan “Biyoetanol”, karbondioksit salımını yüzde 90'a varan oranda azaltıyor.

Scania standında, uluslararası nakliyede sağladığı yakıt tasarrufu ile en çok tercih edilen modellerin başında gelen R serisi, inşaat alanlarının en güçlü seçeneği 450 hp gücündeki 8x4 modeli ile XT serisi, kısa bir süre önce tanıtımı gerçekleştirilen dağıtım aracı L serisi ve alternatif yakıtlı motorlara sahip otobüs modelleri de yer aldı.

scania-yeni-arac.jpg

 

 

scania-hybrd-modeli.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.