Scanıa'nın Otonom çekicisini Kadın Mühendis geliştiriyor

Scanıa'nın Otonom çekicisini Kadın Mühendis geliştiriyor

Çoğunlukla erkek egemen bir sektör olarak bilinen ağır ticari taşımacılık sektörüne kadın eli değdi.

Ağır ticari araç teknolojisinin lider markalarından Scania, otonom çekicilerinin araştırma-geliştirme sorumluluğunu Endüstri Yüksek Mühendisi Marie Bemler’e emanet etti. Scania otonom araçlarla, yolları giderek daha güvenli hale getirmeyi, trafiği rahatlatmayı ve sürüşü daha verimli hale getirmeyi amaçlayan ekipte Marie Bemler de aktif görev alıyor.

Taşımacılıkta Farklı Boyut 

Scania’nın teknolojik değişimi ve dijitalleşen dünyasıyla birlikte otonom araçların geliştirilmesine öncülük eden markaların başında geldiğini belirten Bemler, yakın gelecekte taşımacılık sektöründe farklı bir boyuta geçileceğinin altını çizdi.

Bemler, Scania otonom çekici testlerinin pistteki denemelerinden yüksek verimlilik elde edildiğine dikkat çekerek “Scania’nın araç geliştirme açısından sorumluluğu tamamlandı. Test pistinde direksiyonu tamamen otomatik sistemlere devredebiliyoruz. Bundan sonraki adım, toplumdaki diğer paydaşları işin içine sokarak, kablosuz bağlantıya sahip ağır ticari araçlarla geleceğin altyapısını oluşturulmalarını sağlamak” dedi.

scania-otonom-arac.jpg

Otonom Sürüş Hayati Önem Taşıyor

Yollardaki kazaların can ve mal güvenliği açısından önemli zararlara yol açtığını ve otonom sürüşün artık hayati bir önem taşıdığını sözlerine ekleyen Bemler, ““Her gün dünya genelinde yollarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybediyor. Otonom sürüş teknolojisi tüm teknolojiler gibi her geçen gün daha da gelişiyor. Teknolojinin yardımıyla bu rakamı önemli ölçüde aşağıya çekebileceğimize inanıyorum. Otonom araçların sürüş sırasında karar verirken kaza riskini minimuma indirmek için yazılım ve sensör geliştirmeleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

İleri Sürücü Destek Sistemleri Geliştiriyor

Bemler, Scania’da görev aldığı ilk yıllarda vites kutusu yazılımları üzerinde çalıştı. Ardından otomatik acil fren sistemi ve gelişmiş sürücü destek sistemlerinin arge departmanında görev aldı. Şuan ise otonom araç teknolojileri üzerinde çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda birkaç üniversite ve kurumsal şirketlerle araştırma projelerinde yer alıyor. Tüm bunlar gelecekte kullanılacak otonom teknolojisinin çözümlerini bir araya getirmeyi ve adapte etmeyi amaçlıyor.

marie-bemler-scania.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.