Schaeffler “Luk Repset Pro” artık daha geniş kitlelere hitap edecek

Schaeffler “Luk Repset Pro” artık daha geniş kitlelere hitap edecek

Schaeffler Automotıve Aftermarket, LuK repset pro programını, yarı hidrolik debriyaj sistemine sahip araçlar için üretilen uygulamaları da kapsayacak şekilde genişletti.

Yeni LuKRepSet Pro uygulamaları; debriyaj balatası ve baskı plakası, mekanik debriyaj rulmanı ve alt merkez silindirinden oluşuyor. Onarım ve değişim için gerekli tüm bileşenleri içererek parçaların taşınmasını kolaylaştırıyor. Bileşenlerin adım adım nasıl değiştirileceğini anlatan ek servis bilgileri, tamirhaneler ve distribütörler için büyük kolaylık sağlıyor.

Merkezi Almanya’da bulunan Schaeffler Automotive Aftermarket, LUK, INA ve FAG ürün markaları ile rulmanlı yatak ve lineer sistem ürünleri üreticisi aynı zamanda otomotiv sanayi için yüksek hassasiyete sahip motor, şanzıman ve şasi uygulamaları ve ürünleri temin eden firma 35 yılı aşkın süredir dünya çapında otomotiv yenileme pazarındaki faaliyetlerini yürütüyor.

Hidrolik yağ kontrolünün önemi

Hidrolik yağ kontrolünün önemine değinen Schaeffler Automotive Aftermarket uzmanları, debriyaj değiştirilirken hidrolik debriyaj rulmanının ve alt merkez silindirinin de değiştirilmesini tavsiye ederek şu şekilde bir bilgi veriyor: “Şanzıman muhafazasının içinde ve dışındaki mekanik ve hidrolik bileşenlerin ısı, toz, aşınma, nem ve yağ buharı gibi etmenlere maruz kalması sistemi olumsuz etkiliyor. Debriyaj alanı kirli, tozlu ve yağlı olduğundan kilometrenin ve kullanım sürelerinin artması hidrolik sistemin kirlenmesine, parçacıkların havalandırma yoluyla sisteme girip aşınmasına ve eskimesine sebep oluyor. Bu nedenle, debriyaj değiştirilirken hidrolik yağ daima kontrol edilmeli ve değiştirilmelidir. Hidrolik debriyaj rulmanı ve alt merkez silindiri değiştirilemiyor bile olsa bunun yapılması önerilir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.