Sektör UND İftarında buluştu

Sektör UND İftarında buluştu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Geleneksel İftar Yemeği bu yıl WOW İstanbul Hotel’de gerçekleşti.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen 500 Büyük Hizmet İhracatçısı sıralamasında taşımacıların ve lojistikçilerin önemli bir yere sahip olduğunu aktardı. Sektörün geçtiğimiz yıl 14 milyar dolar hizmet ihracatı yaptığını belirten Nuhoğlu, geçtiğimiz yıl turizmden sonra en fazla hizmet ihracatının taşımacılık ve lojistik sektörü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Hedefimiz 60 milyar dolar hizmet ihracatı

Taşımacılık ve lojistik sektörü olarak 2023 yılında 60 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlatan  Nuhoğlu, 44 yıllık bir derneği olan ve 1964 yılından bu yana uluslararası taşımacılık yapan bu sektörün bu hedefe ulaşacağına inandığını vurguladı. Nuhoğlu, konuşmasında ayrıca bazı ülkeler için geçiş belgeleri ile ilgili Avrupa Adalet Divanı’na açtıkları davalardan ve alınan sonuçlardan bahsetti.

çetinnuhoğlu_und_i̇ftar7.jpg

UND İcra Kurulu Başkanı Recai Şen de yaptığı konuşmada nesnelerin internetinin gelecekte sektöre yönelik etkilerinin neler olacağı ile ilgili bir konuşma yaptı. Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise, 2018’in kendileri için nakliyeciler için başarılı bir yıl olmasını diledi.

İftar yemeği Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Tepe Yöneticileri ve Yılın Sürücüsü ödül töreniyle sona erdi.

und_i̇ftar11.jpgyilinsürücüleri_und_i̇ftar8.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.