Borusan Lojistik hizmetleri Borusan Lojistik hizmetleri

Borusan Lojistik hizmetleri Borusan Lojistik hizmetleri

Borusan Lojistik, eTA ile (Elektronik Taşımacılık Ağı), sektörde en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle faaliyetlerini yürütürken, aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak da paydaşları için özel çözümler sunan dijital platformlar geliştiriyoruz.

1973 yılında kurulan Borusan Lojistik, yurt içinde 8 bin noktaya günlük dağıtım kapasitesi, 450 bin m2 kapalı ve açık depolama alanı, 28 aktarma merkezi ile depolama, özel dağıtım ve parsiyel taşımacılık, gümrükleme, karayolu komple taşımacılık, oto taşımacılığı, araç stoklama ve sevk öncesi araç kontrol (PDI) hizmetlerini sunuyor

Kendi tesislerimizde depolama hizmetlerinin yanı sıra müşterilerimizin tesis yönetimi ile ana sanayilerdeki müşterilerimizin milk-run operasyonlarının yönetimini de sağlıyoruz. Ayrıca uluslararası taşımacılık alanında kuru yük gemi kiralama, konteyner, karayolu, demiryolu ve havayolu taşımacılığı ile intermodal taşımacılık operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan bakıldığında bir müşterinin dış ticaretinden üretimine ve üretim sonu sevkiyatına kadar uçtan uca tek bir noktadan lojistik ihtiyaçlarını karşılamasına olanak sunuyoruz.

flr00149.jpg

Borusan Lojistik eTA mobil uygulaması sayesinde, yurt içi yük taşıma ihtiyacı olan müşteri, en uygun aracı hızlıca buluyor. Yük taşımak isteyen TIR ve kamyon sahipleri eTA Mobil uygulama sayesinde aracına uygun tüm nakliye ihalelerini görebiliyor ve uygun bulduğu yüke teklifini vererek tır/kamyon garajlarına uğramasına gerek kalmadan işi almasına olanak sağlıyor.

Borusan Lojistik’in kısmi dağıtım ağı, 28 aktarma merkezi ile 17 ilde 44 Kara Nakliye Ofisinin yanında Türkiye çapında 81 ilin herhangi birinden diğerine taşımacılığa da olanak sağlıyor.
Borusan Lojistik tarafından 2022 yılında Yurt İçi Parsiyel Taşımacılığında 600 milyon desi yük taşırken günde ortalama 1600 ev teslimatı gerçekleştirildi.

Mükemmel müşteri deneyimini hedefleyen “e-ticaret platformlarıyla entegre planlanmış” teslimatlar aynı zamanda “takip edilebilirlik” gibi dijital çözümlerle de destekleniyor. 1.500 m2 açık ve 93 bin m2 kapalı depolama alanına sahip, 2019 yılında açılan Tepeören Operasyon Merkezi, Borusan Lojistik’in ana deposu olarak faaliyet gösteriyor.

2022 yıl sonu itibarıyla Türkiye genelinde 28 depoda toplam 450 bin m2 açık ve kapalı depolama alanı ve 15 bin m2 antrepo alanına sahip olan Borusan Lojistik, kendi depolarının yanı sıra müşteri tesislerinde de depolama hizmeti sunuyor.
 
2022 yılında Borusan Lojistik’in uluslararası lojistik operasyonları ağırlıklı olarak Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Orta Asya ve Uzak Doğu odağında yürütülmüştür. 2022 yılı faaliyet döneminde geniş bir acente ve ortaklık ağı, Almanya ve Çin ofisleri ile Uluslararası Taşımacılıkta fark yaratmıştır. Kara taşımacılığında yıllık 55 bin ihracat elleçlemesi, hava taşımacılığında 7,4 milyon kilo ücret ağırlığı ve deniz taşımacılığında 26.900 TEU yük taşımacılığı gerçekleştirmiştir.

Geleneksel lojistik sektörünü daha verimli kılabilmek, iş modelini yeni nesle uyarlamak gibi bir misyon edinerek yatırımın yüzde 52’sini IT ve Ar-Ge projelerine ayırarak altyapıyı dönüştürmektedir.
 
eTA Platformu Nedir?

Borusan Lojistik bünyesinde kurulan eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı), yurtiçinde yükünü taşıtmak isteyen yük sahipleri ile eTA üyesi bireysel kamyon ve tır sürücülerini bir araya getiriyor. Tüm sorumluluğu üzerine alan ve müşterinin tek kontağı olarak konumlanan eTA’da yük sahibine sadece sipariş vermek kalıyor. eTA Platformu; yükü olan müşterilerine web sitesi üzerinden hızlı araç tedarik ederken, aracı olan tır ve kamyon sahiplerine de mobil uygulaması üzerinden, garaja gitmeye gerek duymadan yük buluyor

En uygun fiyatlamayı yapabilmek için gerekli en temel bilgiler yük sahibinden alındıktan sonra, portal üzerinden yük sahibine hızlıca araç tedarik ediliyor. Spot ve kontratlı operasyonların tüm performansı platformda dashboardlarla takip edilebilirken müşterilerin siparişleriyle ilgili pek çok detaya buradan ulaşılabiliyor. Sipariş tarihinden ücretlere ve yük bilgilerine kadar tüm detaylar hızlıca raporlanabiliyor. Bunlar dışında çok daha kullanıcı dostu ve hızlı bir arayüze geçen eTA, müşterilerinin ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ediyor.

SPOT veya kontratlı operasyonların tüm performansı platformda dashboard’larla takip edilebiliyor. Şikâyet veya öneriler de yine bu kanal aracılığı ile ulaştırılabiliyor. Bunun yanında iş süreçlerini mümkün olan her adımda dijitalleştirerek, operasyonlarını hızlandırıp yalınlaştıran Borusan Lojistik, benzer ihtiyaçlara sahip birçok yurt içi yükünü taşıtmak isteyen yük sahibi için standart ve hızlı çözümler sunarken, kurumsal müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarında kendilerine özel çözümleri birlikte geliştiriyor ve sistemlerine entegre ediyor.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.