Sektörün Okulu 6. Dönem Mezunlarını Veriyor

Sektörün Okulu 6. Dönem Mezunlarını Veriyor

İşletmecisinden, üreticisine sektörün sahip çıktığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı Bölümü, 21 Mayıs'ta Comvex İstanbul Fuarı'nın açılış gününde düzenlenecek törenle 6. dönem mezunlarını veriyor.

2008 yılında Yrd.Doç.Dr Kemal Karayormuk ve Ekrem Özcan'ın girişimleriyle kurulan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü, sektörün talebi üzerine, mezuniyet törenlerini İstanbul'da sektörle içiçe gerçekleştiriyor. Bu sene 6. dönem mezunlarını verecek olan Otobüs Kaptanlığı Bölümü, mezuniyet törenini, Comvex İstanbul 5. Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı'nın 21 Mayıs'taki açılış gününde düzenliyor. Bugüne kadar 250 kaptanı sektöre kazandıran bölümün mezunlarının %48'i kamuda çalışıyor. Mezunlar; Devlet Hava Meydanları, ambulans, ptorokol, üniversite, belediye kurum şoförlükleri ile şehirlerarası, servis, turizm ve kentiçi yolcu taşımacılığında çalışıyorlar. Bu yıl bölüm bünyesine katılan otobüs ile de eğitimlerini zenginleştiren Otobüs Kaptanlığı Bölümü, 21 Mayıs'ta düzenlenecek törenle 40 otobüs kaptan adayını daha mezun ederek sektöre kazandırmış olacak.

Bölümün sektöre kazandırılmasında büyük emek veren, bölümün kurucuları Yrd.Doç.Dr. Kemal Karayormuk ve Ekrem Özcan, “6. dönem mezuniyet törenini yine sektörün önde gelen yöneticileriyle birlikte düzenleyecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. “Okulun kurulması kadar sürdürülebilirliği de önemli bir adım. Sektörün, öğrencilerin eğitiminden mezuniyetlerine, istihdamına kadar sahip çıkması bölümün bugüne kadar kendini geliştirerek gelmesini sağladı. Bu anlamda sektörümüzün işletmecisinden üreticisine emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz' dedi.

Yaşam Boyu Onur Ödülü Fehmi Aslan'a

Sektöre yeni otobüs kaptanlarının kazandırıldığı mezuniyet töreninde, sektör duayenlerine de Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim ediliyor. 21 Mayıs'ta düzenlenecek törende bu seneki Yaşam Boyu Onur Ödülü, sektörün köklü firmalarından Kent Turizm'in kurucusu duayen  Fehmi Aslan'a takdim edilecek. 

 

afyon-kocatepe-universitesi-otobus-kaptanligi-bolumu.jpg

ekrem-ozcan---kemal-karayormuk-2.jpg

fehmi-aslan-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.