Sektörün okulu 8.dönem mezunlarını veriyor

Sektörün okulu 8.dönem mezunlarını veriyor

İşletmecisinden, üreticisine sektörün sahip çıktığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı Bölümü, 22 Mayıs'ta İstanbul’da düzenlenecek törenle 8. dönem mezunlarını veriyor.

2008 yılında Dr. Öğretim Üyesi Kemal Karayormuk ve Ekrem Özcan'ın girişimleriyle kurulan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü, sektörün talebi üzerine, mezuniyet törenlerini İstanbul'da sektörle içiçe gerçekleştiriyor. Bu sene 8. dönem mezunlarını verecek olan Otobüs Kaptanlığı Bölümü, mezuniyet törenini, 22 Mayıs'ta düzenliyor. Bugüne kadar 300ü aşkın kaptan şoförü sektöre kazandıran bölümün mezunlarının %45'i kamuda çalışıyor. Mezunları; Devlet Hava Meydanları, ambulans, protokol, üniversite, belediye kurum şoförlükleri ile şehirlerarası, servis, turizm ve kentiçi yolcu taşımacılığında çalışıyorlar. 22 Mayıs'ta düzenlenecek törenle 40 otobüs kaptan adayını daha mezun ederek sektöre kazandırılmış olacaktır.

Bölümün sektöre kazandırılmasında büyük emek veren, bölümün kurucuları Dr. Öğretim Üyesi Kemal Karayormuk ve Ekrem Özcan, “kuruluşundan itibaren 10 sene geçti ve bu sene 8. mezunları veriyoruz. Kurulmuş olması kadar, her sene çıtayı yükselterek mezun vermeyi sürdürülebilir kılmak da işin bir başka tarafı. Bugüne kadar 300ün üzerinde mezun verilmesinde, üniversite yönetiminin büyük gayretlerinin yanında, sektörün sahip çıkması, eğitimlerinde ve mezuniyetlerinde hep öğrencilerimizin yanında olmasının büyük katkısı var.  22 Mayıs’ta İstanbul’da mezuniyet törenini yine sektörün önde gelen yöneticileriyle birlikte düzenleyecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. “Bu sene mezuniyet töreninde, Yılın ve Ayın Kaptan Şoförü seçilmiş başarılı deneyimli kaptanlarımız da, geleceğin kaptanlarının apolet takma törenlerinde yeralacaklar. Bu anlamda sektörümüzün işletmecisinden üreticisine, deneyimli kaptan şoförlerimize emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz' dedi.

kaptanlik-ogrencileri-2.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.