Serin Treyler düşen pazarda, payını arttırdı

Serin Treyler düşen pazarda, payını arttırdı

Serin Treyler A.Ş. Genel Müdürü Recep Serin 2016 yılını değerlendirdi. İlk olarak 15 Temmuz kalkışması ve finans piyasalarının Türkiye’ye yapmış oldukları baskıdan bahseden Serin, ekonominin zor günler yaşadığını ancak ülkenin basiretli yöneticileri, hal

Türkiye’nin bu zorlu döneminde istihdam politikasını sürdürdüklerini ve işçi çıkarmamaya gayret ettiklerini kaydeden Serin,  zorlukları geride bıraktıklarına inandığını söyledi.

Treyler sektörünün TÜİK verilerine göre yüzde %23,78 düşüş yaşadığı treyler pazarında Serin Treyler’in payını arttırdığını belirten Serin Treyler A.Ş. Genel Müdürü Recep Serin, “2016 yılında TÜİK verilerine göre 18.338 adet treyler trafiğe çıktı.  2015 yılında 24.062 adet ilk kayıt vardı. Kısaca sektörümüzde yüzde 23,78 pazar daraldı. Serin Treyler yatırımlarının ve çalışmaların semeresini alarak, daralan pazarda üretim dengesini bozmadı. Serin toplam treyler pazarından aldığı payı yüzde 6,01 e çıkararak, TÜİK verilerine göre pazar payını %15 büyüttü” şeklinde konuştu.

Pazar şartlarına göre ürünlerde yenilemeye gittiklerini ve müşteri beklentilerini dikkate alarak ürünlere odaklandıklarını ifade eden Recep Serin, stratejileri doğrultusunda hem verimliliği artırdıklarını ve pazarda pay attırabildiklerine değindi. Serin’in 2016 yılında diğer önemli bir stratejisi olarak, ürünlerinde Saf Holland dingil kullanmaya başladığını kaydeden Recep Serin, konu hakkında şunları söyledi.

Yüzde 100 Saf Holland

“Saf- Holland firmasının Türkiye’de yatırım yapması, üretimlerini Türkiye kaydırılması ve buradan ihracat yapması konusunda geliştirdiğimiz iş birliği çerçevesinde dingil üretim hatlarımızı kapatarak, Saf Holland dingilleri kullanmaya karar verdik.  Yabancı yatırımcıyı ülkemize kazandırmaktan mutluyuz. Yapılan iş birliği çerçevesinde ürettiğimiz Treylere Saf marka dingili standart olarak kullanmaya başladık.”

Recep Serin, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara 2016 yılında katılmadıklarını, buradaki kaynağı müşteri ziyaretlerinde kullandıklarını açıkladı. Ar-ge merkezi kurma çalışmalarına da başladıklarını kaydeden Serin, “Üretim ve kalitemizin, uzun yıllardır ayrılmaz bir parçası olan Ar-Ge birimimizin bu dönemde kurumsallaşmasına karar vererek, Ar-Ge Merkezi kurulumuna başladık.  Merkezin faaliyet geçmesiyle yeni ürün, ürün geliştirme, verimlilik ve belgelendirme gibi hususlarda daha hızlı yol alabileceklerini söyledi. Serin geçtiğimiz yıl ürün geliştirme çalışmaları için şunları söyledi:

Yeniliğe devam

“Ürün geliştirme üzerine güzel çalışmalar yapıldı. Özellikle 3. Havaalanı inşaatında çalışan ürünlerimizin bu zorlu çalışma şartlarına uygun olarak geliştirilen havuz damperlerimiz hakkında,  müşterilerimizden olumlu geri dönüşler almamızı sağladı. Konteyner taşımacılığında kullanılan konteynerlerimize uyguladığımız teleskopik, uzayıp kısalabilen şasi yapımız müşterilerimizden yeni siparişlerin doğmasını sağladı. Rakip firmalarımızın da bu dönem içinde bu ürüne odaklanmaları, geliştirici katkı verici çalışmaları, takip ediliyor olma adına bizleri sevindirdi. Kullanım kolaylığı, bakıma ihtiyaç duymadan uzun süreli kullanımıyla müşterilerimizden tam not aldığımız tenteli grubu ürünlerde yapılan iyileştirme ile şasi dahil bir çok parçası galvaniz daldırma tekniği ile üretilmeye başlandı. Bu tekniğin kullanılması ile galvaniz şasili tenteli araçlarımıza en az 10 yıl paslanmazlık garantisi vermeye başladık. Her satılan tenteli ürünümüze geri alım garantisi sözleşmesini yapmamız, müşterilerimizde bize ve markamıza olan güveni daha da perçinledi. Geri alım sözleşmesiyle yapılan bu çalışmamızda ses getirdi. ”

Treyler sektörünün denetim altına alınması, sağlıklı piyasa şartlarının oluşturulması için TREDER’in faaliyetlerine dikkat çeken Recep Serin,  bu yıl da sektör adına çalışmaların devam edeceğini aktardı.

 

serin-treyler-002.jpg

recep-serin.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.