Sertrans ve Darüşşafaka iş birliği

Sertrans ve Darüşşafaka iş birliği

Sertrans Logistics, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile Türkiye’de ilk kez lise seviyesinde yapay zeka odaklı kodlama sınıfını açtı.

Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, endüstri 4.0 çağında Türkiye’nin amiral gemilerini yönetecek kaptanları şimdiden yetiştirmek istiyoruz. Darüşşafaka ile ekonomiye ve eğitim dünyasına ilham veren bir iş birliği yapıyoruz” dedi. Sertrans Logistics, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile 20 öğrenciye yapay zeka odaklı programlama eğitimi vermeye başladı. Sertrans Logistics Yapay Zeka Odaklı Kodlama Sınıfı hakkında bilgilendirme Çırağan Sarayında Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş ve Sertrans Logistics Onursal Başkanı Hakan Keleş, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan M.Tayfun Öktem’in katılımıyla gerçekleştirildi.  Boğaziçi Üniversitesi’nden eğitmenlerin verdiği derslerde ilk yıl Python kodlama dilinin temellerinin yanı sıra yapay zeka algoritmalarının ve derin öğrenmenin mantığı da aktarılacak. Takip eden yıllarda proje bazlı uygulamalarla somut çıktılar da sağlanacak.

Endüstri 4.0 dünyasına yatırım

Toplantıda bir konuşma yapan Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, kendi kendine yeten akıllı fabrikaların, akıllı binaların, akıllı şehirlerin ve akıllı lojistiğin olacağı bir geleceğe şimdiden hazırlanmalıyız. Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile açtığımız Sertrans Logistics Yapay Zeka Odaklı Kodlama Sınıfı, Endüstri 4.0 dünyasına yaptığımız önemli bir yatırımdır.  Bu iş birliği ile birlikte Türkiye’de ilk kez yapay zeka, derin öğrenme kavramları lise seviyesinde öğretilmeye başlanıyor. Mekanik ve elektronik robotların yerini düşünen, öğrenen ve karar veren robotlar alacak. Türkiye’nin gelecekte lider ülke olması için ilham verici bir adım olmasını umuyoruz” dedi.

Hedefimiz robota zeka koymak

Keleş şöyle devam etti; “30 yıllık tecrübesiyle ulusal ve uluslararası markaların çözüm ortağı olan Sertrans Logistics olarak ‘global Türk markası olma’ hedefinde bilişim teknolojilerini merkeze koyuyoruz. Bu anlayışla bilişim teknolojilerinin lise seviyesinden hatta daha öncesinden başlayarak öğretilmesini ve sevdirilmesini kuvvetle destekliyoruz. Elbette bu çocuklar birer programcı olarak mezun olmak zorunda değiller önemli olan dijital çağın konseptlerini anlamaları ve genel kültür kazanmaları. Şimdiye kadar çok fazla robotik donanımlar tasarlandı. Ancak çağımızda insanlık olarak bizim hedefimiz o robota mükemmel bir zeka koymak. Bunu çocukların hayal gücüyle yapabiliriz” dedi. Darüşşafaka dostluklarının ve iş birliklerinin sadece bu projeyle sınırlı kalmayacağını da sözlerine ekleyen Nilgün Keleş, günün anısına binaen ,her zaman daha da güçlü bir Darüşşafaka dileği ile eğitim sertifikası da alarak kuruma ayrıca destekte bulundu.

Sertrans Logistics Yapay Zeka Odaklı Kodlama Sınıfı’nın açılış toplantısında konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem de “Darüşşafaka, yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler yetiştirmektir. Sertrans Logistics Derin Öğrenme Sınıfı projesinin parçası olmaktan dolayı mutluyuz. Derin Öğrenme, Analitik Düşünme ve Büyük Datayı Analiz Etme dersleri bizim için oldukça önemli çünkü bizler 21. yüzyılın yeteneklerine sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

sertrans-darussafaka.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.