Servis araçları hizmet yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Servis araçları hizmet yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

28/8/2007 tarihli ve 26627 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 2 nci maddesi değiştirildi. Aynı yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (ç), (e) ve (ğ) bentlerinde de değişikliğe gidildi.

Buna Göre, Taşımanın tamamının veya bir kısmının bir büyükşehir belediyesi / belediye sınırları içerisinde gerçekleşmesi halinde; taşımacı, şehir içinde izlenecek güzergah için ilgili büyükşehir belediyesinden/belediyeden özel izin belgesi alacak.

Taşımacının B2, D2 veya D4 yetki belgelerinden birine sahip olması gerekecek Ayrıca taşımacı, 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu uyarınca belirlenen fiyat tarifesine uyacak. Belediye sınırları dışına ya da dışından yapılan okul servis hizmetleri için; taşımacının ayrıca Bakanlıkça düzenlenen ve yapılacak taşımanın şehirlerarası veya il içi olmasına bağlı olarak B2, D2 veya D4 yetki belgelerinden birine sahip olması gerekecek.

Bu durumda, kişilerin adlarına tescilli taşıtların koltuk sayısı, taşınacak toplam öğrenci sayısının üçte birinden az olmamak kaydıyla gerçek ve tüzel kişiler birlikte taşıma işlemi yapabilecek. Bu husus aracın kiralanması aşamasında komisyon tarafından dikkate alınacak. Öğrenci velileri istemeleri halinde, çocuklarını herhangi bir okul servis aracı işleteni ile anlaşarak da taşıtabilirler. Bu hakkın kullanılması halinde; ilgililerine/yararlananlara kamu hizmetinin sunulmasında ve okul alanının kullandırılmasında farklı muamelede bulunulamaz.”

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum