Servis girişlerinde yüzde 30 azalma

Servis girişlerinde yüzde 30 azalma

Ülkemizde 81 ilde, 10 derneğin katılımıyla kurulan ve özel servislerin temsilcisi olan TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu, salgın döneminde üyelerine destek olmaya devam ediyor.

600 özel servise ve yaklaşık 30 bin sektör çalışanına bulaş riskini azaltmak ve çalışanların sağlığını korumak amacıyla dezenfeksiyon kiti ulaştıran TOSEF, yılın ikinci yarısında servis girişlerinde ortalama yüzde 30 azalma olduğuna dikkat çekti. Konu ile ilgili olarak konuşan TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan "Üyemiz özel oto servislerinin, pandemiden minimum düzeyde etkilenmeleri adına çalışıyoruz. Dezenfeksiyon kitimiz, 10 farklı bölgenin oto servisleri derneklerinin de desteğiyle sektöre emek veren dostlarımıza ulaştı. Hali hazırda sektörün en büyük sıkıntısı döviz kurlarındaki dalgalanmadır. Aynı zamanda boya fiyatlarında yaşanan yüzde 35'lik artış maliyetlerimizi direkt etkiledi. İşçilik fiyatlarına bu artış yansıtılmadığı için çok küçük olan kar marjı da negatife çevrildi" dedi.

genel-sekreter.jpg

Tüm Oto Servisleri Federasyonu TOSEF, salgın döneminde üyesi olan 600 özel oto servisine destek vermeye devam ediyor. Sektörün, pandeminin sebep olduğu kayıplardan minimum düzeyde etkilenmesi adına çalışmalarını sürdüren TOSEF, 600 özel oto servisi ve 30 bin sektör çalışanına dezenfeksiyon kiti ulaştırdı. Salgının ve dalgalı döviz kurunun etkilerinin yoğun görüldüğü yılın ikinci yarısında servis girişlerinde ortalama yüzde 30 azalma yaşandığına dikkat çeken TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan "Üyemiz özel oto servislerinin, salgından minimum düzeyde etkilenmeleri üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Dezenfeksiyon kitimiz, 10 farklı bölgenin oto servisleri derneklerinin de desteğiyle sektöre emek veren dostlarımıza ulaştı.  Yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiği özel oto servisleri sektörünün dijital entegrasyona yönelmesi adına projeler geliştiriyoruz. Artık araç sahipleri, daha konforlu ve fiziksel temasın daha az yaşandığı bir servis deneyimine ihtiyaç duyuyor. Diğer yandan boya fiyatlarında yaşanan yüzde 35 dolaylarındaki artış, servislerin maliyetlerini direkt etkiledi. İşçilik fiyatlarına bu artışlar yansıtılmadığı için çok küçük olan kar marjı da negatife çevrilmiş oldu" dedi.

Özel oto servisleri 10 milyar TL'lik bir sektöre işaret ediyor

Özel oto servisleri pazarının önemine de dikkat çeken TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, "Oto servisleri otomotiv sektöründe geri planda kalsa da aslında tahmin edilenden çok daha büyük bir pazara işaret ediyor. Yaklaşık 10 Milyar TL'lik büyüklüğe sahip olan özel oto servisleri sektöründe 30 bin aile buradan kazanç sağlıyor. TOSEF üyeleri ile birlikte kurduğumuz TOSAŞ ile birlikte, ortak bir satın alma platformu oluşturarak, yedek parça giderlerinde tasarruf sağlamaya başladık. TOSAŞ Otomotiv Hizmetleri A.Ş. üyelerimize yeni ekonomik fırsatlar kazandırırken, geniş tabanlı ortaklık ve yönetim yapısıyla paydaşlarımıza önemli katkılar sağlıyor" ifadelerini kullandı.

tosef.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.