Servis Sektörü eylemde

Servis Sektörü eylemde

Hamza Öztürk, "Daha önceki UKOME gündemine yine gelmişti, UKOME heyetinin çoğunluğu ile reddedilmişti. Tekrar tekrar ısıtılıp gündeme taşınmasını, yedi aydır boş gezen, evine ekmek götüremeyen servisçi esnafını ciddi manada üzmüştür. Bizim amacımız plaka tahdidinden çok para kazanmak değil. Biz evimize 7 aydır ekmek götüremiyoruz. İBB’ye vermiş olduğumuz taleplerin incelenerek kabul edilmesini istiyoruz" dedi.

56 BİN 450 SERVİSÇİNİN 26 BİN TANESİ 7 AYDIR BOŞ YATIYOR

Öztürk, "Onun için diyoruz ki, servisçi İstanbul'da zaten ihtiyacın fazlası olarak var. yaklaşık 56 bin 450 servisçinin 26 bin tanesi 7 aydır boş yatıyor. Evine ekmek götüremeye bu mağdur insanlara, yeni bir mağdur kitlesi ilave edilmek isteniyor. Servisçi hizmet üretemediği için, sıkıntıda. Arabasının senedini, evinin kirasını ödeyemediği için sıkıntıda. Bu konularda esnafa destek olmak yerine, 30 Mart seçimlerinden önce 'Tahdidi vereceğiz, tehdit etmeyeceğiz' cümlesi vardı. Şimdi böyle bir kararı dayatmanın, sürekli UKOME'ye getirmenin ne esnafa ne de İstanbul halkına bir faydası olmayacaktır. Onun için biz diyoruz ki, Hani söz vermiştiniz? esnafı üzmeyecektiniz " diye konuştu.

“İSTANBUL'UN YENİ SERVİS ARACINA İHTİYACI YOK”

Oda başkanı Hamza Öztürk tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mayıs 2015 günü Sinan Erdem Kapalı Spor salonunda plaka müjdesi ile tahdit serüvenimiz başlamıştı. Bu tarih alınan bütün UKOME kararlarında her zaman başlangıç olarak kabul edildi. 2015 sonrası aracı olanlar için İBB 5 yıl vade yaparak 40 bin lira karşılığı taşımacılık kartı satışı gerçekleştirmiştir. Samimi olarak taşımacılık yapmak isteyenler bu imkandan yararlanmış ve servis taşımacılığı yapma hakkını elde etmiştir” denildi. İBB'nin yeni plaka satma teklifinin Temmuz ve Ağustos aylarında UKOME gündemine getirildiğini ve reddedildiği hatırlatılarak “İstanbul'da servis sektörünün yeni bir servis aracına ihtiyacı olmadığı en iyi Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri bilmektedirler. İBB'nin açıklamış olduğu 56 bin 482 adet tahditli servis plakası sektörün ihtiyacından fazladır” denildi.

servisciler-eylem-(1).jpg

servisciler-eylem-(4).jpg

servisciler-eylem-(3).jpg

servisciler-eylem-(2).jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum