Servis taşımacılığı yetki belgesi nasıl alınır

Servis taşımacılığı yetki belgesi nasıl alınır

Öğrenci ve Personel Servis Taşımacılığı Yönergesi, 27.04.2016 tarih ve 2016/3-13 sayılı UKOME ( Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı ile, hali hazırda öğrenci ve personel servis taşımacılığı yapanlar ve yapmış olanlar ve ilk kez servis taşımacılığı yapacak olanlar, güzergah kullanım izin belgesi yanı sıra servis taşımacılığı yetki belgesi ve servis taşımacılığı kartına sahip olmak zorundadır. 

Yetki Belgesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler;

Tüzel Kişi İçin,

 

1-ISO14001  (ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ STANDARDI)
2-ISO9001  (KALİTE YÖNETİM STANDARDI)
3-ODY1  (ORTA DÜZEY YÖNETİCİ BELGESİ)
4-OHSAS18001  (İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM STANDARDI)
5-ODA KAYIT BELGESİ  (FAALİYET BELGESİ)
6-TSE12257 ( HİZMET YERİ BELGELENDİRME)
7-TİCARET SİCİL GAZETESİ KAYDI
8-ŞİRKET YETKİLİ İMZA SİRKÜLERİ
9-ŞİRKET İSTANBUL ADRES BELGESİ 

Servis Taşımacılığı Kartı Belgesi Müracaatı İçin Gerekli Belgeler

Tüzel Kişi İçin,

1.Şirket Ticaret Sicil Gazetesi Örneği ve Şirket Yetkilisi İmza Sirküleri
2.Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi
3.Ödendi Makbuzu 

ISO14001,ISO9001,OHSAS,TSE Belgeleri ve ÜDY,ODY belgelerini yetkili belgelendirme kurumları aracılığı ile alabilirsiniz 

Belgelerin Alınması ile ilgili Genel Bilgilendirme 

1.    KOSGEB, Hibe Desteği: 
a.    KOSGEB tarafından %50 belgelendirme hibe desteği sağlanmaktadır.
b.    Bu hibe desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin KOSGEB üyeliği yoksa öncelikle KOSGEB'e üye olmaları gerekmektedir.

2.    TSE tarafından, TSE 12257 HYB belgelendirmesine bir adreste sadece bir firma için belgelendirme yapılmaktadır.

3.    ÜDY2 VE ODY2 Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile ilgili aşağıdaki hususları paylaşmak isteriz;
a.    ÜDY2 ve ODY2 belgelerinin alınması ile ilgili olarak bazı muafiyetler söz konusudur. Öncelikle firmanızın yöneticileri ve çalışanları arasında bu muafiyetler kapsamında yer alan kişiler olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Aşağıda yer alan "MUAFİYET KAPSAMINDA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK OLAN KİŞİLERE ÖNEMLİ DUYURU" sunu inceleyerek muafiyetin kapsamı, süreci ve başvurusu ile ilgili yapılacakları öğrenebilirsiniz.
b.    Bu muafiyetler kapsamında firmanız bünyesinde yeterlilik belgesi söz konusu olmaması durumunda Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetkili eğitim kurumlarından eğitim alınması ve bu eğitimin sonrasında yine bakanlık tarafından açılacak olan sınava girilmesi ve başarılı olunması halinde ilgili mesleki yeterlilik belgesi alınması söz konusu olmaktadır.
c.    2016 yılı sınav takvimi tamamlanmıştır. 2017 sınav takvimi henüz açıklanmamıştır. 
d.    Ayrıca ODY2 Mesleki yeterlilik belgesi alımlarında üniversitelerin 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlar eğitime katılma zorunluluğu olmadan doğrudan sınava girebilmektedirler. Bu niteliklere sahip olan kişiler Ulaştırma Bakanlığının Bölge müdürlüklerine giderek sınav için başvuruda bulunabilirler. Başvuruda Nüfus Cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi), Diploma (Aslı ve Fotokopisi), ve 2 adet vesikalık fotoğraf bulundurmaları gerekmektedir.

MUAFİYET KAPSAMINDA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK OLAN KİŞİLERE ÖNEMLİ DUYURU

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi (KTFMYE) Yönetmeliği’nin Geçici 2 nci maddesi gereğince eğitimden ve sınavdan muaf olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlerin aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler ile Gazi Üniversitesi Karayolu Ulaştırması Uygulama ve Araştırma Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir.
(müracaatlar posta ile yapılabilmektedir.)

Başvuru Adresi:

Gazi Üniversitesi Karayolu Ulaştırması Uygulama Ve Araştırma Merkezi
4. Cadde 727. Sokak. No:7
06550 Yıldız- Çankaya/Ankara

İnceleme sonucunda muafiyet hakkından faydalanması mevzuatta belirtilen şartlara uygun bulunan kişilere, belge ücretinin yatırılmasına dair SMS gönderilecektir. Kendilerine SMS gönderilen kişilerin belge ücretlerini Vakıflar Bankasına ödemeleri halinde Mesleki Yeterlilik Belgeleri dilekçelerinde belirtilen adreslerine gönderilecektir.Bu nedenle başvuru dilekçelerinde ikametgah adresi ve cep telefonu numarasının yazılması önem arz etmektedir.
( dilekçe örneğini İSTAB’dan isteyebilirsiniz ) 

1-) HEM SINAVDAN, HEMDE EĞİTİMDEN MUAF OLANLAR;

a. Üst Düzey Yöneticiler (ÜDY) ; 

- 25 Şubat 2006 yılı öncesinde 5 yıl boyunca yönetim kurulu üyesi veya genel müdür unvanlarından biriyle görevli veya temsil ve ilzama yetkili ise bunu da ticaret sicil gazetesinde ispat etmesi durumunda muafiyetten yararlanabilirler.

- Ayrıca, söz konusu firma/firmalarda çalıştığı döneme ait Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK)' dan alınan belgede istenir.

b. Orta Düzey Yöneticiler (ODY); 

25 Şubat 2006 yılı öncesinde 3 yıl boyunca yönetim kurulu üyesi veya genel müdür unvanlarından biriyle görevli veya temsil ve ilzama yetkili ise bunu da ticaret sicil gazetesinde ispat etmesi durumunda muafiyetten yararlanabilirler.

Ayrıca, söz konusu firma/firmalarda çalıştığı döneme ait Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK)' dan alınan belgede istenir.

2-) EĞİTİMDEN MUAF OLUP, SADECE SINAVA GİRECEKLER;

a. Üst Düzey Yöneticiler (ÜDY) ; 

Üniversitelerin/Yüksekokulların 4 yıllık lisans eğitimi veren ulaştırma, lojistik, ulaştırma ekonomisi, taşımacılık, karayolu trafiği bölümlerinden mezun olanlar ile diğer bölümlerinden mezun olup lojistik, ulaştırma, ulaştırma ekonomisi, taşımacılık, karayolu trafiği alanlarında ihtisas, yüksek lisans veya doktora derecesi almış olanlar eğitimden muaf ancak sınava girmeleri zorunludur.

b. Orta Düzey Yöneticiler (ODY); 

Yüksek okul mezunları, eğitimden muaf ancak sınava girmeleri zorunludur.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Almak İçin Gerekli Belgeler 

1) Üst Düzey Yöneticiler;

 

Faaliyet alanına göre(uluslararası eşya/yolcu veya yurtiçi eşya/yolcu) ÜDY türü mesleki yeterlilik belgesi almak isteğini belirten bir dilekçe,

Başvuru sahibinin kurucu ortak, ortak, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi veya genel müdür unvanlarından birisiyle görevli veya temsil ve/veya ilzama yetkili kişi olduğunun belirtildiği ve adının geçtiği 25 Şubat 2006 tarihinden önceki 5 yıllık döneme ait ticaret sicil gazetelerinin onaylı örneği,

Sözkonusu firma/firmalarda çalıştığı döneme ait Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan belge,

T.C. Kimlik Numarasının yazılı olduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

4 x 6 ebadında vesikalık 2 Adet fotoğraf,

2) Orta Düzey Yöneticiler;

 

Faaliyet alanına göre (uluslararası eşya/yolcu veya yurtiçi eşya/yolcu) ODY türü mesleki yeterlilik belgesi isteğini belirten bir dilekçe,

Başvuru sahibinin kurucu ortak, ortak, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi veya genel müdür unvanlarından birisiyle görevli veya temsil ve/veya ilzama yetkili kişi olduğunun belirtildiği ve adının geçtiği 25 Şubat 2006 tarihinden önceki 3 yıllık döneme ait ticaret sicil gazetelerinin onaylı örneği,

Sözkonusu firma/firmalarda çalıştığı döneme ait Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan belge,

T.C. Kimlik Numarasının yazılı olduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

4 x 6 ebadında vesikalık 2 Adet fotoğraf,

3) Sürücüler;

Faaliyet alanına göre (uluslararası eşya/yolcu veya yurtiçi eşya/yolcu) SRC türü mesleki yeterlilik belgesi almak isteğini belirten bir dilekçe,

Başvuru sahibinin 25.02.2003 tarihinden önce alınmış B, C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birisi,

T.C. Kimlik Numarasının yazılı olduğu Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

4 x 6 ebadında vesikalık 2 Adet fotoğraf,

Bu muafiyetler kapsamında firmanız bünyesinde yeterlilik belgesi söz konusu olmaması durumunda Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetkili eğitim kurumlarından eğitim alınması ve bu eğitimin sonrasında yine bakanlık tarafından açılacak olan sınava girilmesi ve başarılı olunması halinde ilgili mesleki yeterlilik belgesi alınması söz konusu olmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.