Servis Ücretleri Zam Bilmecesini Uzlaşma Komisyonu Mu Çözecek?

Servis Ücretleri Zam Bilmecesini Uzlaşma Komisyonu Mu Çözecek?

Servis ücretleri ile ilgili olarak 1 ay içinde toplanması beklenen Uzlaşma Komisyonu nihai kararını verecek. Sorular yanıtını bulacak.

Öğrenci Servis Ücretlerine yapılan zam tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. UKOME’nin yüzde 5 olarak açıkladığı ücret zammını tanımadığını belirten ve yasal yetkilerini kullanarak, yüzde10 zam uygulayacaklarını duyuran İSTESOB’un açıklamasına karşılık UKOME’den yapılan açıklamada ise konu ile ilgili karar yetkisinin kendilerinde olduğu hatırlatılarak, kararın hukuki olduğunun altı çizildi. Karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı söylendi. Konuya taraf olan servis esnafı ve veliler uyarıldı.

Uzlaşma Komisyonu Kurulacak

Bu tartışmalar sürerken ve servis esnafının hangi tarife ile hareket edeceği henüz belirsizliğini korurken edindiğimiz bilgiye göre tartışmalara son vermek adına bir Uzlaşma Komisyonu kurulacak. Kurulacak olan komisyonda valilik tarafından görevlendirilecek bir temsilcinin dışında İTO’dan ve İSTESOB’dan da bir temsilci belirlenecek. Uzlaşma Komisyonu 1 ay içinde toplanacak ve servis esnafını yakından ilgilendiren ve kafalarda soru işaretleri yaratan fiilli durum nihai bir karara bağlanacak.

Oyçokluğu belirleyici olacak

1 ay içinde harekete geçmesi beklenen Uzlaşma Komisyonu’nda 3 kurumdan 3 oy şeklinde bir oylama yapılacak ve 2013-2014 servis ücretlerinin ne olacağı karara bağlanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum