Servisçi Esnafı tahdit için 29 Mayıs'ta trafikteki etkinliklerini gösterecek

Servisçi Esnafı tahdit için 29 Mayıs'ta trafikteki etkinliklerini gösterecek

İstanbul Servisçiler Derneği(İS-DER) ve ULAŞ-İŞ sendikası servisçi esnafının taleplerinin dikkate alınmadığını belirterek 29 Mayıs’ta tahdit’teki kararlılıklarını göstermek amacıyla ‘trafik yavaşlatma’ eylemine başlıyor.

Servisçi esnafının uzun süredir beklediği servisçi eyleminin ilkinin gerçekleştirildiği 29 Nisan’da servisçilere seslenen İS-DER Başkanı Murat Erdoğan’ın ’taleplerimiz dikkate alınmazsa, 29 Mayıs 2013 sabahından itibaren, ilk etapta 1 gün süre ile İstanbul’un ana artellerini 70 bin araçlık bu servisçiler ordusunun aksatmak zorunda kalacağını buradan ilan ediyoruz’ demesinin ardından geçen zaman içinde olumlu-olumsuz herhangi bir şekilde cevap alamayan servisçiler taleplerin yerine gelmesi adına harekete geçiyor.

İS-DER ve ULAŞ-İŞ sendikasının “Trafik Yavaşlatma” eyleminin başlayacağına ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada eylem planı ile ilgili olarak şu cümleler yer alıyor:


İBB ye bağlı TUHİM ve UKOME plaka ve diğer haklarımız için yaptığımız 29 Nisan eyleminden sonra bize dönüş yapmadığı gibi, 06 Mayıs'ta resmi yazımızla 29 Mayıs’tan evvel görüşme talep ettiğimiz halde görüşme tarihini 03 Haziran olarak belirledi. Bunun için daha evvel tabanımızın üyelerimizin, servisçi esnaf ve firmalarının istediği üzere 29 Mayıs’ta yapacağımız eylemi ertelemeden hayata geçirme kararı almak zorunda kaldık.

29 Mayıs eylemimiz Anadolu yakasında 09:00 da soğanlık bölge trafik yanındaki otoparkta araçların toplanması ile başlayacak. Ardından 10:00’da E5’e dökülüp 2.vites ile yavaşlatma eylemi başlayacak 1.köprü girişine kadar ilerleyip Altunizade’den geri dönüp diğer seritten tuzlaya kadar gidilecek.

Avrupa yakasından gelecek araçlarımız da Merter E5 ten başlayarak yine 2.vites ile Boğaziçi köprüsü yönüne doğru ilerleyip köprüden evvel son çıkıştan çıkış yapıp, ardından geldikleri istikamete dönüp başlangıç noktası Merter’e kadar 2.vites ile ağır ağır ilerleyecekler…

Eğer bu eylemden sonra da servisçilerin hak ve menfaatlerinde ve plaka konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilemezse yeni ve daha ses getirecek TÜM İstanbul trafiğini kilit noktasına getirecek çok daha büyük bir eylem yapılacaktır.

İstanbul Servisçiler Derneği ve Ulaş-İş sendikası olarak 29 Mayıs 2013 saat 09:00 -12:00 arasında haklarımızı almak maksadı ile yapacağımız trafik yavaşlatma eylemi için şimdiden İstanbul halkından özür dileriz.

www.tasimacilar.com 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum